Efectele ceaiului de valeriană

2 jpg jpeg

Valeriana este antidepresivul, pe care natura l-a pus la îndemâna omului. Rădăcinile de valeriană mai au, de asemenea, şi efecte benefice asupra funcţionării inimii, dar şi acţiune antispastică.

Ceaiul de valeriană este alternativa naturistă la medicamentele recomandate în nevroze, palpitaţii ale atacurilor de panică, insomnii, tulburări de menopauză, dureri stomacale pe sistem nervos. Fiind un foarte bun sedativ şi tranchilizant, nu trebuie, totuşi, să se utilizeze ceaiul de valeriană pe perioadă nelimitată de timp, ci doar într-un tratament bine gândit.

Fiind un sedativ natural, nu are efecte secundare asupra organismului uman, însă s-au semnalat cazuri de intoxicaţie voluntară prin excesul în doze foarte mari.

Efectele ceaiului de valeriană – lasă-te de fumat cu ceai de valeriană, acesta ajută în stările de sevraj de nicotină

Ca alte efecte ale ceaiului de valeriană în tratamentele naturiste, aflaţi că atunci când vă trataţi insomnia cu ceai de valeriană, acesta nu dă stare de somnolenţă pe timpul zilei şi nici starea de oboseală şi lâncezeală.

În tratamentul stărilor de anxietate şi atacuri de panică cu ceai de valeriană, efectele se resimt imediat şi ajută inclusiv la eliminarea stării de stress, depresiei şi neliniştii, dar şi în stările de isterie sau alte disfuncţii nervoase.

Un alt efect benefic pe care îl are ceaiul de valeriană, este faptul că ajută la liniştirea durerilor de cap, durerilor menstruale, crampe stomacale, afecţiuni respiratorii şi scăderea tensiunii arteriale.

Efectele ceaiului de valeriană – tratează în mod natural afecţiunile nevrotice şi stările de anxietate

Se ştie că medicamentele antidepresive sau împotriva insomniei şi stress-ului, dau dependenţă foarte uşor. Valeriana este un medicament natural împotriva stărilor nervoase, care nu are efecte secundare nedorite şi nici nu dă dependenţă. Se foloseşte pe perioada determinată de timp, sau atunci când aveţi nevoie de un somnifer sau în perioadele de solicitare maximă.

Doza zilnică recomandată este de 1 până la 3 căni pe zi de 1 linguriţă de rădăcină de valeriană la 250 ml apă clocotită. Nu ar trebui băut ceaiul înainte de a începe ceva care necesită concentrare mare. Din cauza gustului amar, ceaiul de valeriană s-a dovedit a fi un bun tratament natural atunci când vreţi să renunţaţi la fumat. Ceaiul de valeriană ajută la tratarea dependenţei de nicotină, se bea câte o gură de fiecare dată când simţiţi nevoia de a fuma şi o cană seara la culcare.

Efectele ceaiului de valeriană – cum se consumă şi indicaţii privind combinaţia cu alte medicamente

Ceaiul de valeriană nu se ia cu alte medicamente sedative sau antihistaminice. Tratamentul cu valeriană nu ar trebui asociat cu consumul de alcool sau droguri. De asemenea, cei care suferă de afecţiuni ale ficatului, ar trebui să consulte un medic înainte de a începe un tratament cu valeriană. Condusul este interzis pe timpul tratamentului cu valeriană, iar cei care ştiu că vor urma o intervenţie chirurgicală nu ar trebui să consume valeriană înainte de operaţie.

În tratamentul pentru insomniile accentuate se beau şi 3-5 căni de valeriană pe zi, dar nu foarte concentrate. Ultima cană se bea înainte de culcare cu jumătate de oră. În plus, puteţi încerca să staţi fără alte mijloace care v-ar putea distrage atenţia, puteţi citi ceva înainte de culcare sau vă puteţi relaxa cu o muzică pentru inducerea stării de somn.

În migrene, dureri de cap, nevroze se beau 2-3 căni zilnici din următorul amestec de ceaiuri: levănţică, valeriană, mentă, ciuboţica cucului şi rozmarin.