Acest remediu ieftin ajută în hemoroizi. Iată cum să îl foloseşti!

image

Multe persoane se confruntă cu hemoroizi, în mare parte din cauza stilului modern de viaţă, care implică mai puţină mişcare şi aport insuficient de fibre.

Hemoroizii sunt structuri vasculare normale localizate în canalul anal. Aceste structuri au un rol fiziologic important în controlul defecației. Hemoroizii devin o problemă când se inflamează, cresc în volum și ies din canalul anal.

Simptomul principal al hemoroizilor este sângerarea cu sânge roșu aprins la sfârșitul scaunului, eventual pe hârtia igienică. În afara de sângerare mai pot să apară și simptome precum: pruritul (mâncărimea), senzația de evacuare incompletă a scaunului, scurgerea de mucus pe hârtia igienică sau care pătează lenjeria, umflături în zona anusului, durerea anală.

Dacă te confrunţi cu hemoroizi, este foarte important să bei suficientă apă, să mănânci mai puţină carne şi mai multe legume şi fructe şi să faci zilnic mişcare. Dacă simptomele persistă, în ciuda modificărilor legate de stilul de viaţă, mergi la medic. Există opţiuni moderne de tratament în boala hemoroidală.

Vezi şi: Hemoroizii: de la simptome la tratament

Sarea Epsom, leac în hemoroizi

Unele remedii ajută la ameliorarea hemoroizilor, iar unul dintre ele este sarea Epson sau amară, pe care o găseşti în farmacii sau magazine naturiste, la preţuri mici, de la 6,50 lei.

sare epsom jpg

Sunt două modalităţi prin care poţi folosi sarea Epsom dacă te confrunţi cu hemoroizi: băile de şezut şi în amestec cu glicerină, aplicat local, informează healthline.com.

Iată cum să procedezi!

Băile de şezut se pot face fie în cadă, fie într-un lighean special pentru acest scop, care se pune pe toaletă. Apa trebuie să fie suficient de caldă pentru a dizolva sarea, dar nu foarte fierbinte, în jur de 37 grade Celsius.

Curăţă bine cada şi o umpli cu trei sferturi de apă caldă, în care laşi să se dizolve 2 căni cu sare Epsom. Dacă foloseşti ligheanul, adaugă o jumătate de cană cu sare. Stai 10 - 20 de minute cu posteriorul în această apă cu sare. La final, usucă zona, dar nu prin frecare. Poţi face astfel de băi de şezut de două ori pe zi, după defecaţie.

O altă variantă este să prepari o pastă din 2 linguri de glicerină vegetală şi 2 linguri de sare Epsom. Amestecă ingredientele, pune pasta pe un tampon de tifon şi aplici în zona anală. Ţine tamponul 15 - 20 de minute.