Trucul unui neurolog pentru a calma rapid durerea de cap

Există mai multe moduri naturale de a calma durerile de cap, iar unele funcţionează mai bine decât altele.

image

Potrivit unui studiu publicat în 2022 în The Journal of Headache and Pain, 52% din populația lumii este afectată de dureri de cap de-a lungul unui an. În fiecare zi, 1 din 6 oameni ar fi afectat de această durere. Mai mulți factori pot provoca dureri de cap:

- stresul ;

- foame;

- prea multă luminozitate;

- mirosuri neobișnuite și puternice (parfum, fum de țigară etc.);

- o tulburare a obiceiurilor de somn: nu dormi suficient sau dormi mai mult decât de obicei;

- anumite alimente: cafea, alcool, ciocolată sau unele brânzeturi.

Nu orice durere de cap este o migrenă. Aceasta din urmă este o formă de cefalee, care este mai puternică și care apare destul de des. Administrarea de analgezice nu este, de obicei, suficientă pentru a calma o migrenă, spre deosebire de durerile de cap. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la originea durerilor de cap, nu ezitați să vă consultați medicul pentru un diagnostic, recomandă topsante.fr

Vezi şi: Plante care curăţă plămânii şi te ajută să respiri mai bine

Uleiul esenţial de mentă are efect anestezic şi analgezic

În cartea sa „Ghidul analgezicelor naturale” (ed. Leducs), neurologul Yann Rougier împărtășește câteva sfaturi pentru a vă calma durerile de cap în mod natural.

Uleiul esențial de mentă este recomandat de neurolog pentru combaterea migrenelor, graţie efectului anestezic imediat al acestui remediu. Este un efect trecător, dar ajută la atenuarea durerii. Acţionează prin răcire şi este important și în durerile inflamatorii. Pentru a calma durerea de cap, se aplică prin masaj câteva picături în zona dureroasă. Uleiul de mentă îmbunătăţeşte circulaţia şi relaxează muşchii încordaţi, care determină dureri de cap sau migrene.

menta jpg

Uleiul esenţial de mentă este unul dintre cele mai apreciate din lume. Este un calmant natural şi un relaxant muscular şi, potrivit unui studiu, ar fi la fel de eficient ca acetaminofenul. Când este aplicat pe piele, are efect analgezic.