Leacul părintelui Elefterie. Ce beneficii are şi ce boli poate alina

image

Ctitor al mănăstirii Dervent din Constanţa, părintele Elefterie este cunoscut şi pentru darul vindecării pe care îl avea.

Există numeroase povestiri despre tămăduirile părintelui Elefterie. Cei care l-au cunoscut spuneau că harul dumnezeiesc pe care îl avea a fost dublat de cursurile de medicină pe care le-a urmat la şcoala din Adrianopol. Pe cei suferinzi trupeşte îi trata mai întâi sufleteşte, prin spovedanie şi rugăciuni, iar apoi medical.  

image

Stareţul Elefterie Arhivă Mănăstirea Dervent

Au rămas diverse reţete tămăduitoare, care se prepară din ingrediente naturale.

Leacul de imunitate al părintelui Elefterie

Unul dintre leacurile părintelui Elefterie este cel pentru întărirea imunităţii, despre care se spune că aduce beneficii şi în bolile hepatice, renale şi cardiovasculare.

Ingrediente:

- 4 grame de lăptişor de matcă

- 1 kg de miere de salcâm naturală

- 300 grame de polen măcinat

- 150 grame de tinctură de propolis

- 200 ml de ser fiziologic

Preparare:

Ingredientele se amestecă într-un recipient de sticlă, cu o lingură de lemn. Amestecul se păstrează într-un borcan, care se închide ermetic şi se păstrează la frigider. Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara - 1 lingură, ca atare sau în ceai.

Remediul obţinut este suficient pentru 30 de zile de tratament. Primele efecte apar după două-trei săptămâni.

Beneficiile produselor apicole

Lăptişorul de matcă are o compoziţie excepţională: vitamine, minerale, proteine, lipide, glucide, enzime, factori vitali specifici şi substanţe cu rol de biocatalizatori în procesele de regenerare a celulelor. Este un remediu tonic fizic şi psihic şi previne bolile degenerative.

Mierea de salcâm este bogată în fructoză şi în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) şi are un gust foarte plăcut. Se foloseşte în probleme gastrointestinale sau de digestie. Este recomandată şi diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32).

Polenul conţine toți aminoacizii esențiali, vitamine (A, E, D, B), potasiu, magneziu, calciu, siliciu, fosfor, mangan, sulf, cupru, fier, cobalt, zinc, iod, crom, seleniu, peste 100 de enzime. Menţine sănătatea intestinală, creşte vitalitatea, are acţiune antitumorală, este benefic pentru inimă.

Propolisul conţine în jur de 300 de substanţe benefice organismului, printre care vitaminele: A, B, D, E, aminoacizi, microelemente, enzime, precum şi antioxidanţi.

Vezi şi: Ce se întâmplă dacă mănânci miere cu scorţişoară. Beneficii pe care nu le ştiai