Ce este sarea Epsom şi cum o poţi folosi pentru problemele de sănătate

image

Mineral format din sulfat de magneziu, sarea amară sau Epsom este folosită pentru ameliorarea unor probleme de sănătate diverse.

Multe dintre beneficiile sării Epsom sunt puse pe seama magneziului din compoziţie. Când este dizolvată în apă, eliberează ioni de magneziu și sulfat,  particule care pot fi absorbite prin piele, cu efecte benefice. De aceea, cea mai comună folosite a sării Epsom este sub formă de băi. De asemenea, poate fi aplicată pe piele ca produs cosmetic sau administrată pe cale orală ca laxativ sau cu rol de supliment de magneziu. Al patrulea cel mai abundent mineral din organism, magneziul este implicat în peste 300 de reacții biochimice, fiind vital pentru funcţionarea musculaturii şi a sistemului nervos. Magneziul poate fi absorbit şi prin băile cu sare Epsom.

Reduce stresul

Nivelurile adecvate de magneziu sunt esențiale pentru gestionarea somnului și a stresului. Aacest minreal ajută creierul să producă neurotransmițători implicaţi în inducerea somnului şi a relaxării. De asemenea, este posibil ca efectele calmante ale băilor cu sare Epsom să se datoreze și relaxării cauzate de băi fierbinți.

Dizolvă o cană cu sare Epsom în apa de baie şi stai 20 de minute.

Aduvant în constipație

Magneziul este adesea util pentru a trata constipația. Efectul se explică prin faptul că atrage apă în colon, ceea ce promovează mișcările intestinale. Cel mai adesea, magneziul este luat pe cale orală pentru ameliorarea constipației sub formă de citrat de magneziu, hidroxid de magneziu sau oxid de magneziu. Administrarea de sare Epsom poate fi eficientă, deși nu este la fel de bine studiată precum suplimentele alimentare care combat constipația.

De asemenea, sarea amară este folosită şi sub formă de clismă în constipaţie, dar cere sfatului unui medic înainte de a recurge la acest procedeu.

Reduce durerea

Băile de sare Epsom pot reduce durerile musculare și pot ameliora crampele, factori importanți pentru performanța exercițiului fizic și pentru recuperare.

Un nivel adecvat de magneziu este necesar pentru susţinerea efortului fizic. De asemenea, se știe că sarea Epsom ajută la reducerea durerii și a edemelor (umflăturilor). Din nou, magneziul este considerat responsabil pentru aceste efecte, deoarece, de exemplu, multe persoane cu fibromialgie și artrită au deficit de acest mineral, iar sarea Epsom poate ajuta prin compensarea lui.  

Vezi şi: Iată ce mai poţi face cu sarea, în afară de consum! Trucuri pe care ai fi vrut să le ştii

Alte beneficii

- Băile de picioare cu sare Epsom ajută în caz de gută şi artrită. De asemenea, sunt indicate după o zi plină, dacă ai picioarele umflate.

- Cura cu sare amară poate ajuta la detoxifiere, dar nu o încerca dacă nu ai acordul unui medic!

- Aplicată pe piele, sarea Epsom ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Băile cu sare Epsom sunt indicate celor care nu au infecţii cutanate, arsuri sau răni deschise.