Iată ce mai poţi face cu sarea, în afară de consum! Trucuri pe care ai fi vrut să le ştii

image

O găsim în orice magazin și poate să aibă întrebuințări la care nu te-ai fi gândit. Sarea te ajută să ai flori proaspete în vază și să îndepărteazi petele dificile de ruj de pe haine, așa că iată cum s-o folosești!  

Sarea este un ingredient folosit în bucătărie, deoarece îmbunătățește gustul mâncării, ajută la evidențierea altor arome, la crearea de textură sau la conservara alimentelor. De asemenea, poate fi folosită ca truc pentru mai multe probleme casnice.

Flori proaspete pentru mai mult timp

Pentru a păstra florile tăiate proaspete pentru mai mult timp, tot ce trebuie să faci este să adaugi 1 linguriță de sare la fiecare sfert de litru din apa plantelor. Sarea ajută florile să absoarbă mai bine apa, iar acestea nu se vor mai ofili atât de repede.

Inhibă mirosul din încălțăminte

Sarea te poate ajuta și să elimini miosul din încălțăminte, deoarece absoarbe excesul de umiditate. Pui 1-2 lingurițe cu sare într-o șosetă și o lași în pantofi peste noapte. Acest truc este excelent, mai ales, pentru pantofii din pânză și balerini.

Pentru bureți de vase mai curați

Bureții de vase se murdăresc foarte ușor, așa că pentru a-i igieniza, poți să încerci această soluție cu sare. Adaugi un sfert de cană cu sare într-un litru de apă. Înmoi bureții în soluție, lași 5 minute să acționeze, clătești cu apă curată, apoi îi lași să se usuce.

Îndepărtezi ușor petele de ruj și fructe

Cum eliminarea petelor de ruj poate fi dificilă, apa sărată te poate ajuta. Tot ce trebuie să faci, este să înmoi o cârpă în apă cu sare și să cureți bine petele. Acest truc funcționează inclusiv pentru petele dificile de pe oglinzi și sticlă. Pentru a scăpa de petele de fructe, freci bine hainele pătate cu apă sărată cât încă sunt umede, apoi le pui în mașina de spălat rufe.