Ce semne pot să apară dacă ţi s-au făcut vrăji, conform arhimandritului Nectarie Moulatsioti

image

În cartea „Despre farmece şi cum pot fi ele dezlegate”, arhimandritul de origine greacă Nectarie Moulatsioti vorbeşte despre semnele care apar la persoanele care au fost victime ale magiei.

„În mod obişnuit, simptomele pe care le prezintă oamenii suferinzi din pricina magiei sunt următoarele: dureri groaznice de cap, fie în spatele capului, fie la frunte, fie între ochi.

Palpitaţii, amorţelile inimii, mâinilor sau extremităţilor de jos, nemulţumiri în familie pentru lucruri neînsemnate, să nu poată sta omul în casa lui, să aibă capul greu, să fie indispus, să lenevească, să nu vrea să gătească sau să cureţe casa, să simtă că îl sugrumă ceva de gât, să simtă o greutate pe piept, să simtă că ceva umblă în trupul lui cu mare viteză, să se îmbolnăvească şi să sufere în timp ce medicii nu-i găsesc nimic, să aibă neputinte trupeşti, în timp ce mănâncă normal să piardă din greutate, să aibă temeri, să sufere de melancolie, etc.

Acestea sunt câteva dintre simptomele din care cel căruia i-au fost făcute vrăji poate să înţeleagă dacă l-au atins”, a scris Nectarie Moulatsioti în cartea „Despre Farmece şi cum pot fi ele dezlegate”.

Potrivit arhimandritului, farmecele se prind de cei care „trăiesc o viaţă necreştină”: „Bineînţeles, doar de cei care trăiesc departe de viaţa Bisericii. Deoarece, dacă magia nu este nimic altceva decât numai satana şi demonii lui, este firesc ca aceştia să meargă la acei care nu trăiesc creştineşte. Pentru că diavolul nu se apropie niciodată de cel care trăieşte o viaţă creştină, ci tremură şi se teme de Hristos care Se sălăşluieşte în omul credincios. Aşadar de vrăjitorie se tem doar cei care trăiesc o viaţă necreştină”, este de părere Nectarie Moulatsioti.

Totuşi, nu pune aceste simptome doar pe seama magiei!

Simptomele descrise de arhimandritul Nectarie Moulatsioti nu trebuie considerate totuşi în strânsă legătură cu magia. Durerea de cap şi greutatea în piept sunt simptome serioase, care trebuie evaluate de medic în cazul în care se menţin. Şi pierderea în greutate fără a ţine o cură de slăbire sau fără a face modificări în alimentaţie este un simptom care nu trebuie ignorat. Aşadar, dacă te confrunţi cu aceste manifestări, o evaluare a stării de sănătate este primul lucru pe care trebuie să îl faci. Dacă nu este nimic în neregulă din punct de vedere medical, discută cu un preot.

Vezi şi: Ce boli poate semnala slăbitul brusc