Trucuri pentru un somn liniştit

1 2 jpg jpeg

Insomnia veritabilă este o stare de lipsă de somn obişnuită, repetată noapte de noapte, adesea luni sau ani de-a rândul. Îngrijorarea cauzată de insomnie este mai dăunătoare decât lipsa somnului în sine. În multe situaţii, o bună igienă a somnului şi remediile tradiţionale te pot ajuta.

Tulburarea de somn poate avea un impact negativ asupra calităţii vieţii, şi poate duce la o deterioarare a vieţii sociale, calitatea muncii sau un alt aspect al vieţii.

Opreşte-te din lucru cu cel puţin o oră înainte de a merge la somn. Bea un pahar cu lapte cald şi fă o baie nu prea fierbinte.

Dacă nu poţi adormi, după 30 de minute ce te-ai pus la somn, ridică-te din pat şi apucă-te de o activitate relaxantă, precum citirea unei cărţi. După 30 de minute mergi din nou la somn. Fă exerciţii regulate, în timpul zilei, de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Sare şi zahăr pentru insomnie Tratament cu sare şi zahăr este un truc popular pentru unii oameni care au probleme cu somnul. Cei care-l folosesc spun că este un mod foarte eficient de a câştiga bătălia împotriva insomniei. Atunci când sunt consumate cu moderaţie corpul le acceptă, deoarece are nevoie de cantităţi mici din ambele ingrediente.

Sunt un remediu tradiţional şi eficient petru insomnia asociată cu surescitarea. Foloseşte o tinctură şi bea 20-40 de picături în lapte cald înainte de culcare.

Mersul la culcare după o masă îmbelşugată poate duce la insomnie. De asemenea, mâncatul prea târziu, în special o masă bazată pe proteine, este o greşeală. Mesele de seară ar trebui să fie alcătuite din mâncăruri pe bază de produse ce conţin amidon, precum orezul, pastele, cartofii, legumele şi boabele de fasoşe, păstrând mesele pe bază de carne pentru miezul zilei.

Levănţica calmează, busuiocul ajută la limpezirea minţii, iar sovârful relaxează şi încălzeşte muşchii. Foloseşte aceste plante în apa caldă pentru baie sau pune câteva picături pe pernă. Combină aceste uleiuri şi descoperă aroma preferată.

Află AICI ce medicamente sunt interzise copiilor mici

Astăzi există numeroase tratamente şi medicamente disponibile care pot ajuta în lupta cu insomnia. Cu toate acestea, unele medicamente ar trebui luate numai la recomandarea unui medic şi cu moderaţie. Orice încercare de auto-medicamentaţie sau consumul în exces de sedative poate avea un efect secundar negativ.

Atenţie!

Evită somniferele, dau dependenţă. Pot fi adecvate pentru o utilizare pe termen scurt sub supravegherea medicului. Nu bea alcool şi nu conduce dacă foloseşti uleiul de iarba Sfântului Ioan, are un efect sedative puternic.