Rutina de somn ideală
Culcă-te la aceeaşi oră
Foarte important este să păstrezi o rutină a orei la care mergi la culcare şi la care să te trezeşti. Astfel, este ideal să te culci seara la aceeaşi oră, iar dimineaţa să te trezeşti la fel. Totodată, este important să respecţi programul de somn şi când eşti în concediu sau în weekend şi ai tendinţa să dormi mai mult.
Ca să nu te trezeşti cu cearcăne, ai grijă să te odihneşti suficient, adică şapte-opt ore pe noapte. Dacă ai pierdut o noapte şi a doua zi ai pungi inestetice sub ochi, poţi să aplici câteva felii de castravete, câteva minute,
Nu dormi cu stomacul plin
Dacă aii obiceiul să mănânci seara, iar apoi să mergi la culcare, află că nu este tocmai sănătos. Rişti să te trezeşti obosit a doua zi, pentru că nu te vei odihni bine, din cauza digestiei. Specialiştii spun că este indicat să iei amsa cu 2-3 ore înainte de a merge la culcare.
Însă nu este bine nici să te culci flămând, căci rişti să fii trezit pe timpul nopţii din cauza unor crampe stomacale.
Demachierea, importantă
Pentru femei, ritualul demachierii înainte de a merge la culcare este obligatoriu. Te vei trezi dimineaţa cu tenul curat, radiant. Şi hidratarea este importantă, ceea ce înseamnă că este indicat să te dai cu cremă hidratantă, de noapte, înainte să te bagi în pat.
Alimente bogate în vitamina B6, de ajutor
Vitamina B6 contribuie la ameliorarea stărilor de anxietate, care îţi pot ameninţa serios somnul. Această vitamină o poţi lua din Se n carnea de curcan, somon, avocado, gălbenuş, seminţele de floarea-soarelui.
Un somn odihnitor te ajută să te concentrezi bine pe tot parcursul zilei, să fii relaxat, te ajută să lupţi mai bine cu bolile. Un pahar cu lapte cald, băut înainte de culcare, este ideal dacă vrei să dormi bine. Lactatele sunt bogate în triptofan, o substanţă care induce starea de somn. Alte alimente care conţin această substanţă sunt nucile, bananele, mierea, orezul brun şi ouăle.