Ponturi să-ţi recapeţi somnul fără somnifere

1 2 jpg jpeg

Înainte de orice, verifică dacă nu cumva anumite obiceiuri de peste zi îţi afectează somnul.

Renunţă la băuturile care conţin cofeină şi să mai iei cina cu mai puţin de 3 ore înainte de culcare.

Înlocuieşte duşul cu o baie călduţă cu uleiuri esenţiale şi încearcă să mergi la culcare la aceeaşi oră.

Uleiurile esenţiale te ajută să adormi uşor

Beţişoarele, lumânările parfumate şi pernuţele cu extracte din plante sunt eficiente pentru alungarea insomniei.

Cele mai eficiente contra insomniei sunt uleiurile de levănţică, valeriană, busuioc, coriandru, ienupăr, salvie, trandafir.

Poţi face inhalaţii cu acestea sau le poţi vaporiza cu ajutorul unei lămpi odorizante. Pentru inhalaţii sunt necesare câteva picături în apă caldă.

Infuzii cu efect de somnifer

Câteva dintre cele mai utilizate infuzii pentru această problemă sunt cele preparate din muşeţel, rădăcină de valeriană, trifoi roşu, busuioc, iarba-mâţei sau passiflora, levănţică.

Benefice sunt şi roiniţa, sulfina, menta, sovârvul, seminţele de mărar, fructele de fenicul şi coaja de salcie. Din aceste plante, poţi face infuzii îndulcite cu miere.

Citeşte şi: Cum te poate afecta insomnia

Tei

Băut seara, înainte de culcare, ceaiul din flori de tei te ajută să re relaxezi. Îţi trebuie 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fiartă. După 15 minute, strecori, apoi îl bei călduţ, cu puţină miere.

2 jpg jpeg

Valeriană

Te pregăteşte pentru somn şi valeriana. Ai nevoie de 1 linguriţă la 200 ml de apă fiartă. Luat de 2 ori pe zi, un vârf de cuţit de pulbere de valeriană te ajută să ai un somn odihnitor.

1 2 jpg jpeg

Muşeţel

Ceaiul de muşeţel este cel mai cunoscut pentru efectele de calmare şi pentru eliminarea tensiunii acumulate. Pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă fiartă. Lasă-le apoi un sfert de oră la infuzat, cu vasul acoperit, pentru a păstra uleiurile volatile.

1 2 jpg jpeg

Floarea pasiunii

Şi floarea pasiunii îţi asigură un somn profund, deoarece are efect sedativ. Sunt de ajuns 2 căni de ceai pe zi sau 30 de picături de tinctură dizolvate în puţină apă.