Ia-ţi adio de la dimineţile grele! Uite ce trebuie să faci!

1 2 jpg jpeg

În fiecare zi se întâmplă la fel. Ajungi acasă târziu din cauza programului încărcat pe care îl ai şi niciodată nu dormi destul. Astfel , din cauza lipsei somnului te simţi din ce în ce mai obosită, iar partea cea mai rea este că ajungi să nu mai fii la fel de eficientă ca până acum.

Ceea ce nu ştiai însă, este faptul că există câteva trucuri care te vor ajuta să ai un somn odihnitor chiar dacă nu poţi acoperii cele 8 ore de somn de care organismul are nevoie. Iată care sunt acestea!

Exerciţiile fizice regulate

Chiar dacă te gândeşti că este posibil să nu ai timp de exerciţii fizice, în condiţiile în care ai un program foarte încărcat, iar puţinul timp liber preferi să îl petreci odihnindu-te, trebuie să ştii că doar 8 minute de mişcare, în fiecare dimineaţă sunt suficiente pentru ca starea ta de spirit să devină una mai bună. Ia-ţi în fiecare dimineaţă câte 8 minute în care asigură-te că acoperi exerciţii fizice pentru toate părţile corpului. Respectarea acestui ritual are un rol foarte important în reducerea stresului, în consecinţă a îmbunătăţirii calităţii somnului.

Mai poţi citi:

- CIREŞELE ne scapă de insomnie

-Pot trata insomnia prin acupunctură?

Ai o alimentaţie echilibrată

Se ştie că persoanele care manancă la ore fixe au parte de mai multe beneficii. Printre acestea se numără şi îmbunătăţirea calităţii somnului. Astfel, persoanele care au dificultăţi în adormire sau nu se simt odihnite nici măcar după 8 ore de somn, ar trebui să ştie că mâncatul la ore fixe nu te ajută numai la menţinerea greutăţii, ci şi la regularizarea activităţii nervoase, fapt care duce la stabilitatea psihică şi astfel la un somn mai liniştit.

Nu te culca la ore târzii

Puţini dintre voi ştiu că pentru a avea un somn bun şi odihnitor este necesar să fie acoperit intervalul de timp 22:00-02:00. S-a dovedit că oamenii care aleg să doarmă acoperind acest interval de timp sunt mult mai odihniţi, acestea fiind orele cele mai eficiente în procesul somnului.

Asigură-te că respecţi aceste reguli, la care poţi adăuga eliminarea surselor de zgomot, dar şi de lumină în timpul somnului şi cu siguranţă dimineţile tale vor fii mult mai plăcute, iar tu vei devenii mult mai activ.