Exerciţii de yoga care te vor ajuta să dormi mai bine

1 2 jpg jpeg

Insomnia sau dificultatea de a adormi la o oră rezonabilă este o problema care netratată se poate croniciza.

Încearcă să faci câteva exerciţii de yoga înainte de culcare pentru a te destinde, a relaxa musculatura şi a facilita circulaţia sangvină, în felul acesta creierul se va oxigena mai uşor şi vei adormi mai repede, bucurându-te de un somn bun pe tot parcursul nopţii.

Poziţia copilului

Una dintre cele mai simple posturi din yoga. Asigură-te că ai un mic covoraş de sală la îndemână, asează-l în mijlocul camerei tale şi înghenunchează în aşa fel încât să îţi tii lipite si degetele de la piciare şi călcâiele, având în acelaşi timp genunchii la nivelul umerilor în momentul în care te apleci spre faţă întinzând mâinile înainte pe podea.

Adoptă această poziţie pentru 4-5 minute în care să te concentrezi pe respiraţie, să inspiri adânc pe nas şi să expiri lent pe gură. Eliberează-ţi mintea de orice fel de gând, din această poziţie îţi vei întinde musculatura spatelui mai ales, vei relaxa abdomenul dar şi umerii.

Revină încet în poziţie de îngenunchiat, arcuind spatele precum o pisică şi ridică-te încet de pe podea.

Poziţia fluturelui

Cunoscută şi sub denumirea Baddha Konasana, acest exerciţiu îţi va relaxa toată musculatura şi toate organele în acelaşi timp.

Aşează-te pe spate şi uneşte-ţi tălpile desfăcând uşor picioarele şi coborând genunchii cât mai aproape de sol. Poţi să foloseşti două perne pentru a te sprijini cu genunchii de ele, astfel te vei relaxa mult mai bine.

Inspiră adânc şi expiră lent. În timp vei căpăta mobilitatea necesară ca să atingi podeaua cu genunchii în momentul în care uneşti tălpile.

Află cum să îţi schimbi viaţa în bine într-o singură lună AICI

Poziţia Back roll

Din poziţia anterioară, stând pe spate poţi să îţi tragi genunchii spre piept şi să încerci să te clatini dintr-o parte spre alta, lucrând în felul acesta musculatura lombară.

Este important să fii relaxat în această poziţie şi să respiri adânc.

Întinde apoi picioarele uşor pe sol în faţă şi concentrează-te câteva minute pe inspir şi expir ţinând mâna pe abdomen ca să simţi cum muşchiul diafragm lucrează. Apoi poţi să treci la a patra poziţie.

Poziţia Matsyasana

Tot din culcat pe spate, pune-ţi mâinile sub fesieri şi ridică într-un fel de pod partea superioară a trunchiului menţinând picioarele bine întinse pe podea. Lasă capul pe spate, inspiră adânc şi expiră lent şi încearcă să menţii această poziţie şi fără să îţi susţii spatele cu mâinile.