Cum să reuşeşti să faci faţă căldurii şi să ai un somn odihnitor

1 2 jpg jpeg

Dacă mai dormi şi lângă partener, faptul că apa sub formă de transpiraţie curge şiroaie pe faţă şi corp, nu prea îţi mai vine să te lipeşti de jumătatea ta, ci mai degrabă îţi vine să stai cât mai departe.

Spune da, lavandei , înainte de culcare

Specialiştii te sfătuiesc ca înainte să te bagi la somn să faci un duş cu apă caldă. Dacă ai un gel de duş pe bază de lavandă te-ar ajuta să te linişteşti şi va crea un teren propice pentru un somn dulce. De asemenea, ai putea să faci o baie în care ai picurat câţiva stropi de ulei de lavandă. Uleiul respectiv te va relaxa şi vei putea avea un somn odihnitor, pentru că florile de lavandă acţionează ca un sedativ natural. Efectul apei calde asupra pielii nu va fi de încălzire, ci de răcorire.

Aşternuturi şi îmbrăcăminte pentru somn

Dormi pe aşternuri răcoroase din mătase naturală. Îmbracă-te cu pijamale din materiale din fibre naturale din bumbac ori mătase, pentru că vor ţine căldura şi transpiraţia la distanţă, notează cei de la avogel.co.uk.

Un sfat interesant este acela de a pune cearşaful şi faţa de pernă în pungi de plastic sigilate şi apoi să le bagi la frigider pentru a se răcori pentru câteva ore. Cere sfatul medicului înainte de a acţiona astfel. Capul este foarte sensibil la schimbările de temperatură şi iar putea dăuna. De asemenea şi rinichii şi gâtul sunt pasibili de răceală dacă stau pe ceva rece.

Mâncăruri uşoare

Este foarte important ca înainte să te culci să consumi doar alimente uşoare care nu se digeră greu. Evită cafeaua, alcoolul sau ceaiurile care conţin teină şi cafeină căci te vor deshidrata. Mai degrabă poţi bea infuzii de plante, spre exemplu de mentă, salvie, lavandă, passiflora, hibiscus sau muşeţel.