Băuturi care te ajută să dormi mai bine

1 2 jpg jpeg

Ceai de fructul pasiunii

Deşi este unul din remediile naturiste recomandate în caz de anxietate, poţi să te delectezi seara înainte de culcare cu o cană călduţă de ceai. Bea-o cu o oră înainte de a merge la somn. Obişnuieşte-te să nu mai adormi cu televizorul aprins sau să urmăreşti seriale până seara târziu.

Suc de cireşe sau vişine

Datorită conţinutului de melatonină şi triptofan, după ce vei mânca vişine sau cireşe vei reuşi să dormi mai bine. Apelează şi la sucul lor. Bea-l pe parcursul zilei şi mai ales înainte de culcare.

Infuzie de hamei

Sigur ai observat că după ce bei bere te cuprinde o stare de relaxare care atrage o senzaţie de moleşeală şi somnolenţă. Această stare se datorează hameiului, care are efect sedativ şi favorizează un somn bun, odihnitor.

Deci încearcă să înlocuieşti berea cu ceaiul de hamei seara, înainte să mergi la culcare şi refă-ţi rezervele de energie pentru a doua zi.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ceaiul de muşeţel AICI

Lapte

Bebeluşii adorm după ce au fost alăptaţi. Poţi încerca şi tu efectul laptelui. Optează pentru o cană de lapte fiert, deoarece triptofanul pe care îl conţine te va ajuta să ai parte de un somn bun. Pentru un efect sporit, poţi să adaugi după ce s-a mai răcit o linguriţă de miere şi un pic de scorţisoară. Astfel, îi vei schimba complet gustul, iar papilele tale gustative se vor „declara” satisfăcute.

Apă de cocos

O sursă bogată de potasiu şi magneziu, apa de cocos te ajută să te pregăteşti pentru un somn bun. Chiar dacă nu există studii ştiinţifice care să ateste acest aspect persoanele care au consumat cu regularitate apă de cocos au fost mulţumite de orele dormite pe noapte.

Expont

Bineînţeles că nu putem să nu menţionăm minunatul ceai de muşetel care este un calmant extraordinar mai ales în perioadele mai grele din punct de vedere emoţional.