5 obiceiuri care îţi ruinează somnul

1 2 jpg jpeg

Nu faci sport

Exerciţiile fizice te ajută să dormi mai liniştit, susţin specialiştii. De aceea, este important să faci cel puţin 45 de minute de mişcare, în special dimineaţa sau după-amiaza. Astfel somnul tău va fi mult mai liniştit.

Te culci cu stomacul plin

Dacă ai luat o cină copioasă şi apoi ai mers direct la culcare, atunci să nu te mire că nu îţi vine somnul sau că vei avea parte de un somn agitat. Odihna din noaptea respectivă nu va fi suficientă cât să te facă să fii cu mintea limpede a doua zi, pentru că sistemul tău digestiv trebuie să digere alimentele consumate. Totodată, poţi să suferi de boală de reflux.

Lucrezi din pat

Un laptop deschis, ca să mai lucrezi ceva înainte de a adormi, este nepotrivit, susţin specialiştii. Asta nu numai pentru că îţi poate crea o stare de agitaţie, dar şi pentru că lumina produsă de dispozitiv poate să încetinească producţia de melatonină.

Bei alcool înainte de culcare

Un alt obicei care îţi poate tulbura somnul este consumul de alcool chiar înainte să te bagi în pat. Deşi are un efect sedativ la început, pe parcursul nopţii nu se dovedeşte atât de benefic. Pot apărea şi întreruperi ale somnului, în afară de faptul că nu te vei mai simţi aproape deloc odihnit.

Iei o cafea seara

O cafea băută după ora 16.00 îţi va fura din programul de somn, pentru că vei adormi mai târziu decât în mod normal. Cofeina are nevoie de şase ore pentru a fi eliminată din corp.