Torsul pisicii are efecte terapeutice
Animale de companie jucăuşe şi frumoase, pisicile sunt şi terapeuţi mai puţini ştiuţi.Vibraţiile sonore pe care le emit în timpul torsului, reduc stresul, scad tensiunea, iar beneficiile lor nu se opresc aici.
Are efect liniştitor
Terapia prin tors stimulează eliberarea oxitocinei, hormonul dragostei, care relaxează sistemul nervos. Sunetele produse în timpul torsului sunt percepute la nivelul timpanului şi al terminaţiilor nervoase aflate la suprafaţa pielii, generând o stare de bine întregului organism.
Scade riscul de infarct
Riscul de a face infarct este redus considerabil în cazul posesorilor de pisică, deoarece torsul previne hipertensiunea, cauză a atacului de cord. În urma unui studiu de la Universitatea din Minnesota, s-a constatat că dintre cei 4.000 de participanţi doar cei care au avut ca animal de companie o pisică au prezentat un risc mai scăzut cu 30% de a face infarct.
Ajută sistemul osos
În cadrul studiilor realizate despre torsul pisicii, s-a constatat că acesta ar contribui la menţinerea sănătăţii sistemului osos, frecvenţele emise accelerând vindecarea fracturilor, leziunilor articulare, relaxând totodată şi musculatura.
Citeşte şi: Terapia cu animale e bună pentru toate vârstele
Reduce riscul apariţie depresiei
S-a constatat că torsul pisicii influenţează pozitiv starea emoţională sau cea mentală. Din acest motiv, pisica este considerată a fi cel mai potrivit animal de companie pentru cei care trec printr- o perioadă mai grea din punct de vedere emoţional.