Topul celor mai relaxante melodii. Ascultă-le când vrei să scapi de stres!

1 melodii relaxante jpg jpeg

Este demonstrat că muzica influenţează starea psihică. Anumite melodii nu numai că aduc destindere, dar sunt de folos şi pentru combaterea nevrozelor. Iar beneficiile nu se opresc aici!

Specialiştii au studiat efectele muzicii asupra sănătăţii şi au ajuns la concluzii interesante. De exemplu, melodia melodia „Weightless“, de opt minute, compusă de o echipă de cercetători şi de trupa Marconi Union din Marea Britanie, a fost declarată „cea mai relaxantă” melodie, care ajută în caz de anxietate.

În cadrul unei cercetări, s-a constatat că melodia „Weightless“ poate influenţa ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres. Cercetările au arătat că melodia reduce frecvenţa bătăilor inimii şi scade nivelul de cortizol, hormon secretat de organism în condiţii de stres, fiind de ajutor pentru combaterea stărilor de anxietate.

S-a observat că „Weightless“ a contribuit la reducerea anxietăţii cu 65%, prin urmare este considerată melodie cu efect calmant. Totuşi, pentru că poate induce somnolenţă, melodia nu este recomandat a fi ascultată la volan.

Citeste si: Ce efecte are muzica asupra creierului

Topul melodiilor relaxante

Specialiştii au realizat un top al melodiilor relaxante, cu efecte pozitive asupra combaterii stresului. Printre acestea se numără şi unele interpretate de artişti sau trupe consacrate precum Coldplay, Adele şi Enya. 

1. Weightless (Marconi Union)

2. Electra (Airstream)

3. Mellomaniac (DJ Shah – Chill Out Mix)

4. Watermark (Enya)

5. Strawberry Swing (Coldplay)

6. Please Don’t Go (Barcelona)

7. Pure Shores (All Saints)

8. Someone Like You (Adele)

9. Canzonetta Sull’aria (Mozart)

10. We Can Fly (Café Del Mar).