Urmează aceste sfaturi dacă eşti stresat!

2 jpg jpeg

Nu este rău faptul că tehnologia a avansat şi astăzi avem posibilitatea să facem atât de multe lucruri la care bunicii noştri nici nu îndrăzneau să viseze. Însă unul din cel mai mare impact asupra noastră este gândul negativ, mai ales în situaţia în care creierul este suprasolicitat şi obosit.

Mai nou psihologii folosesc tot mai des expresia de „intoxicat cu prea multe gânduri şi informaţii” şi asta din cauza ritmului accelerat de viaţă.

Această intoxicaţie de nivel fizic vine adesea la pachet cu un cumul nociv din punct de vedere alimentar sau anumite vicii precum fumatul sau alcoolul ce îţi dau senzaţia că te ajută să treci mai uşor peste.

Află cum poţi să te elibereze de aceste probleme cu trei trucuri simple dar extrem de eficiente:

Scapă de gândurile negative

2 jpg jpeg

Mai ţii minte în copilărie când scriai scrisori ce erau adevărate momente de confesiune şi le expediai aşteptând cu nerăbdare o reacţie de la destinatar? Ei bine, această acţiune a ta contribuia la descărcarea emoţională a ta şi la crearea de endorfine dar la gândul că ţi-ai împărtăşit oful şi vei primi o încurajare sau un semn de sprijin de la cineva.

În ziua de astăzi, foarte puţine persoane mai sunt în jurul tău pe care să te poţi baza cu adevărat şi la care să apelezi pentru a te destăinui.

De ce să nu ne întoarcem puţin în trecut şi să te regăseşti tu pe tine, să scrii o scrisoare în care să spui tot ce te macină, ce aşteptări ai şi ce anume te-a transformat aproape într-un mic roboţel?

În felul acesta te vei descărca de gândurile negative şi vei găsi răspunsul corect la cele mai grele întrebări ale tale, deoarece atunci când vei citi scrisoare vei constata că de fapt soluţia este în deciziile şi acţiunile tale, dar fiindcă eşti mereu pe fugă nu le poţi identifica într-un mod corect.

Astfel, te vei împăca şi cu trecutul tău, te vei dezvolta personal şi îţi vei construi un nou teren pentru un viitor călduros şi de succes.

Eliberează-ţi sufletul şi mintea cu ajutorul unui pix şi a unei bucăţi de hârtie, în doar câteva minute gândirea ta se va schimba radical.

Află cum îţi poţi detoxofica colonul într-o singură zi AICI

Mersul pe jos te fereşte de depresie

2 jpg jpeg

Ştiai că filozofii când nu aveau inspiraţie alegeau să meargă pe jos? Şi asta datorită faptului că mişcarea lentă este cea mai bună modalitate prin care poţi să scapi de gândurile negative, te poţi reconecta cu natura şi vei putea să sincronizezi activităţile din emisferele creierului.

Ţine cont de faptul că gândurile negative sunt arma cea mai distructivă a omului modern, şi apar în urma unui şoc emoţional, a oboselii permanente şi a lipsei de mişcare.

Deci, principala calitate a emrsului pe jos, măcar 30 de minute prin parc este că activitaeta sistemului nervos se va restabili şi atunci vei putea să gândeşti limpede şi să găseşti noi soluţii salvatoare.

Gândurile negative nu te afectează doar la nivel mintal, acestea rămân înmagazinate undeva în celulele corpului şi sunt responsabili de senzaţiile neplăcute precum frica, teama, în timp ajungându-se la tulburări grave atât ale sănătăţii mintale cât şi fizice.

Hidratează-te corespunzător

1 2 jpg jpeg

Un corp hidratat este un corp sănătos şi fericit. O piele corect hidratată te va face să ai mai multă încredere în tine, să pari mult mai îngrijit şi să atragi oameni puternici şi pozitivi.

Sănătatea ta îţi va fi recompensă în cazul în care te hidratezi corespunzător, mai ales pentru că toate organele tale vor funcţiona bine într-un corp hidratat.

Când eşti foarte stresat alege să bei un pahar cu apă şi să faci 2-3 minute câteva exerciţii de respiraţie, vei observa cum starea ta de spirit se va schimba considerabil.