O zi proastă? Iată cum o poţi schimba!

2 jpg jpeg

Curăţenie pe birou

E ordine pe biroul tău? Poate dura mai mult de cinci minute să faci ordine în hârtiile aruncate şi lucrurile persoanele, însă rezultatele nu întârzie să apară. Specialiştii sunt de părere că dezordinea de pe birou poate reduce concentrarea şi productivitatea.

Nu uita de muzică!

Chiar şi atunci când eşti la serviciu, o pauză de cinci minute în care poţi asculta puţină muzică este binevenită. Muzica potrivită îţi poate schimba atitudinea şi poate reduce tensiunea arterială şi stresul. În plus, îţi poate readuce zâmbetul pe buze!

Mirosurile… care te scapă de stres

Ştiai că anumite mirosuri îţi pot schimba starea de spirit? După ce au efectuat mai multe studii, cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că unele mirosuri, precum cel al lămâiei, al busuiocului şi lavandei au proprietăţi antiinflamtorii şi pot reduce stărilor tensionate.

Relaxează-te la birou

Indiferent dacă stai toată ziua la birou sau serviciul tău presupune să stai în picioare, este foarte important ca din când în când să te întinzi ca să-ţi dezamorţeşti corpul şi să te relaxezi. Astfel, îţi poţi îmbunătăţi circulaţia sanguină şi îţi poţi relaxa musculatura.

Meditează câteva minute

Încearcă, chiar şi preţ de cîteva minute, să respiri adânc şi să te deconectezi de la munca de birou. Găseşte o poziţie confortabilă şi gândeşte-te la lucrurile care îţi plac şi care îţi dau o stare de spirit bună. E dovedit că meditaţia zilnică este o armă veritabilă în lupta cu depresia şi stresul.

Fără electronice

Chiar dacă trăim într-o lume în care conexiunea la Internet a devenit mai mult decât o necesiatate, încearcă să te deconectezi şi să uiţi pentru câteva minute de ecranul calculatorului de cel al televizorului. Te poţi deconecta de la sarcinile de serviciu şi te poţi relaxa.