Masajul mâinilor te scapă de stres

1 2 jpg jpeg

Masajul a căpătat de-a lungul anilor diverse denumiri şi a fost practicat în nenumărate forme, însă, indiferent că ne referim la masaj ayurvedic, thailandez, terapeutic, anticelulitic, sau pur şi simplu relaxant, el are la bază câteva legi simple de funcţionare.

Mâinile sunt cartea ta de vizită

Privindu-le, putem vedea ceea ce suntem, caracterul nostru. Mai mult decât atât, studiile făcute de specialiştii în terapii corporale au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea şi diminuează durerile datorită faptului că la suprafaţa palmelor şi a tălpilor avem terminaţii nervoase care corespund diferitelor organe din corpul nostru.

Această procedură este cunoscută sub numele de reflexoterapie. Se stimulează fiecare zonă în parte. Astfel, ajutăm la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.

Vindecarea este în mâna ta

Masajul mâinilor este benefic în cel puţin 10 alte afecţiuni şi anume: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.

Când te afli într-un moment tensionat, eşti lipsit de inspiraţie apelează la un mic masaj al propriilor tale mâini.

Vezi ce este masajul terapeutic şi cum se face AICI

Masaj pentru reducerea simptomelor de ulcer şi migrene

Poate nu ai timp să mergi de 2 ori pe săptămână la un terapeut care să se ocupe de relaxarea ta fizică şi psihică, dar depinde de tine să-ţi ajuţi corpul să se autoregenereze în momentul în care un anumit sistem este dat peste cap, iar simptomele nu întârzie să apară.

Aplică-ţi câteva mişcări simple de masaj la suprafaţa palmelor şi nu te avânta la prima pastilă pentru a trata afecţiunea.

În cazul unei crize de ulcer, fă-ţi masaj în palmă în zona stomacului (centrul palmei stângi) timp de 5 minute. Masează zona cu calm şi vei ameliora durerea.

Dacă eşti constipat, masează circular interiorul palmelor timp de 10 minute, coborând apoi spre zona intestinului subţire (pe partea exterioară a palmei, la baza degetului mare). Urmează această procedură de câte 2-3 ori pe săptâmână.

În perioadele în care eşti stresat, apelează la uleiul esenţial de valeriană sau levănţică.

Ajută la detoxiefierea organismului

Dacă nu faci parte din categoria de oameni ce prezintă leziuni, infecţii în palme, hemoragii, cancer sau dacă nu ai bănuieli de sarcină e bine să profiţi de acest tip de masaj.

Pentru efectuarea lui alege un ulei de măsline, potrivit pentru toate tipurile de piele.

Dacă mâinile tale sunt în general foarte uscate, atunci optează pentru uleiul de susan. Indiferent de tipul de ulei ales, poţi să strecori câteva picături de ulei esenţial pentru a obţine un miros plăcut.

Cum se face automasajul antistres

Începe întotdeauna cu masajul mâinii stângi, partea de deasupra, aplicând mişcări circulare pe care le realizezi cu degetul mare al mâinii drepte. Procedează la fel în palmă, după care trebuie să masezi locul dintre degete, degetele, apoi suprafaţa unghiilor.

Odată terminat masajul mâinii stângi este recomandat să te bucuri o clipă de starea de relaxare obţinută la nivelul mâinii stângi prin comparaţie cu mâna nemasată.

Treci apoi la masarea mâinii drepte, urmând aceeaşi procedură ca la mâna stângă.

Dacă ai în general mâinile aspre sau uscate, ar fi indicat ca, după masaj, să aplici şi o mască făcută din miere, făină de seminţe de floarea soarelui (obţinută cu ajutorul unei râşniţe) şi puţină zeamă de lămâie. 20 de minute vor fi suficiente pentru hidratarea intensă a mâinilor tale, apoi clăteşte-le cu apă călduţă.