Aşa combaţi îngrăşatul cauzat de munca la birou!

1 2 jpg jpeg

Cu toate că în ziua de astăzi suntem mai atenţi la ceea ce mâncăm şi la stilul de viaţă decât în urmă cu 10-15 ani, numărul cazurilor de obezitate sunt într-o continuă creştere, iar cercetătorii au găsit o explicaţie pentru acest fapt: ei cred că explicaţiile pot fi găsite în viaţa profesională.

Modul de deplasare la serviciu nu face diferenţa

Deşi până acum am fi crezut că dacă vom renunţa la maşină şi ne vom deplasa cu bicicletele rezultatele vor fi unele spectaculoase. Se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Specialiştii spun că mulţi bărbaţi şi femei au adoptat deja obiceiuri mai sănătoase în ceea ce priveşte deplasarea la şi de la birou, alegând, în locul maşinii, bicicletele şi mersul pe jos.

Lipsa de mişcare din timpul orelor petrecute la serviciu are un mare impact asupra greutăţii.

Sesiuni de sport dese şi scurte

Aşa că, acest lucru ar trebui să se schimbe. Chiar dacă eşti în timpul programului de muncă, medicii îţi recomandă să nu ignori faptul că trebuie să ai grijă de tine şi de sănătatea ta. Iar pentru a nu te îngrăşa este necesar să optezi pentru sesiuni de durată scurtă, dar multe, pe parcursul celor opt ore de program.

Renunţă la lift!

Pentru a scădea cât mai mult riscurile de a te îngrăşa, trebuie să încerci să schimbi câteva dintre obiceiurile tale. De exemplu, fă o plimbare la masa de prânz. O altă idee excelentă este să renunţi la lift şi să începi să foloseşti scările. Aceste gesturi care ţi se pot părea mărunte te pot ajuta să ai un stil de viaţă mult mai sănătos chiar şi la birou şi să "nu dai voie" grăsimii să se depoziteze pe abdomenul sau coapsele tale.