Trucuri utile ca sa-ti cresti increderea in tine

1 trucuri sa creste increderea in tine jpg jpeg

Nu ai curaj sa-ti spui punctul de vedere cand nu esti de acord cu ceilalti? Iti e greu sa-ti ceri drepturile si nu stii ce sa mai faci ca sa-ti cresti increderea in fortele proprii? Trucurile de mai jos te ajuta sa te schimbi chiar de azi.

Ca sa fii stapan pe tine in orice situatie, de multe ori trebuie sa faci exact ceea ce nu-ti place. Se zice ca de ce ti-e frica, nu scapi. In cazul tau, chiar te ajuta sa-ti invingi fricile. Te vei simti mai puternic.

Iesi din zona de confort

Iti cresti increderea in tine, daca faci lucruri pe care in mod normal le-ai fi evitat. Incearca sa-ti invingi teama de inaltime, de exemplu, sau de a vorbi in public. Pune pe hartie care-ti sunt temerile si infrunta-le pe rand, pana dispar. Te poti gandi si la cauzele care le-au declansat. Ti-e frica de pasari? Posibil de la filmul „Pasarile“, al lui Alfred Hitchcock. Ia-ti in casa un papagal sau da de mancare porumbeilor din centrul orasului. Vei vedea cat de usor iti poti depasi frica de ei. Ti-e frica sa vorbesti in public? Fa-ti un discurs interesant si repeta-l in oglinda, apoi demonstreaza tuturor ca esti inteligent si puternic. Fiecare succes iti va aduce energie pozitiva si motivatie sa mergi mai departe.

Incearca sa zambesti mai mult

Sunt zile si zile. Unele mai grele, altele cu soare. Ca sa depasesti mai usor momentele tensionate, ai la-ndemana o arma imbatabila: zambetul. Cea mai frumoasa carte de vizita a unui om este o expresie senina si zambitoare a fetei, spune studiile de psihologie. Explicatia este urmatoarea: zambetul iti „lumineaza“ fata, iar contractiile muschilor faciali transmit creierului mesaje pozitive si stimuleaza eliberarea de asa-numiti hormoni ai fericirii, adica endorfinele.

Cu alte cuvinte, indiferent daca esti trist, stresat ori nervos, fa tot posibil sa zambesti. Nu poti? Respira adanc si mai incearca o data. O sa reusesti.

Renunta la autocritica

Orice decizie pe care o iei, buna sau rea, iti exprima punctul de vedere. Si indiferent care ar fi acela, el te va ajuta sa fii mai increzatoare in fortele proprii si mai puternica. Te gandesti ca poti gresi? Asa, si? E omeneste sa gresesti. In plus, asa inveti sa nu mai repeti greseala. De multe ori, cei din jur nici nu observa ce s-a intamplat, in timp ce tu iti faci in cap o gramada de reprosuri. Daca vei continua sa-ti cauti mereu defectele, vei sfarsi prin a nu mai isi din casa. Mai bine, scoate-ti de la naftalina calitatile si pune-le in valoare. Extra sfat: gandeste pozitiv! Asa iti sporesti increderea in tine si te vei putea afirma in tot ceea ce faci mai usor.