Trucuri pentru a te menţine relaxat

1 2 jpg jpeg

Încearcă ca măcar o dată pe săptămână să te deconectezi de la tot ce este în jurul tău şi să te bucuri de tine. Iată mici ponturi pentru a reuşi acest lucru:

Alege-ţi o zi doar a ta

Imediat cum ai aflat care este programul tău pentru săptămâna următoare, alege o zi în care să te poţi bucura de micile bucurii ale vieţii şi în care să îţi dedici mai mult timp decât de obicei doar pentru tine.

În timpul săptămânii toată lumea este prinsă cu agitaţia cotidiană şi în felul acesta vei avea mai mult timp liber să îţi exploatezi pasiunile.

În weekend, este posibil să ai parte de musafiri şi să te străduieşti să fii o gazdă bună, deci profită de liniştea unei zile din cursul săptămânii doar pentru tine.

Realizează un plan de bătaie

Important este să valorifici timpul la maxim, tocmai de aceea ai nevoie de un plan bine pus la punct. Informează-te despre activităţile favorite pe care le poţi face în oraş, fie că este vorba despre o serie de concerte, un film preferat care rulează la cinema, fie despre o vizită la muzee sau câteva ore de pilate sau yoga. Pune toate aceste activităţi pe hârtie şi încearcă să le bifezi pe toate.

Află ce boli îţi pot cauza emoţiile AICI

Informează-ţi apropiaţii de programul tău

Pentru a te asigura că nimic nu îţi va tulbura programul destinat relaxări tale, asigură-te că ai anunţat persoanele care te-ar putea contacta că ai un plan de pus în acţiune şi că nu eşti disponibilă pentru nimic altceva. Nu te gândi că este o dovadă de snobism sau egoism, ci pur şi simplu meriţi să te bucuri de ceea ce îţi face plăcere şi să îţi acorzi timp pentru tine şi pentru plăcerile tale, măcar o zi pe săptămână.

Nu uita de orele de somn

Asigură-te că la maxim ora 21 eşti în pat, trage jaluzelele, fă înainte o baie relaxantă eventual cu nişte plante, bea o ceaşcă de ceai sau o ciocolată caldă şi bagă-te în pat. Pentru un plus de relaxare poţi să îţi aplici pe tălpi un ulei calmant prin câteva mişcări uşoare de masaj, în felul acesta relaxarea va fi mai mult decât garantată. Un somn bun se va reflecta asupra gradului tău de energie de a doua zi. Corpul se relaxează cel mai bine şi se regenerează pe parcursul nopţii.

Bucură-te de fiecare moment

Ar fi ideal dacă în ziua respectivă ai putea să îţi iei liber de la muncă sau să îţi faci treaba din ziua respectivă pe parcursul zilelor anterioare acestei zile.

Profită din plin de dimineaţă, de micul dejun, de răsăritul soarelui, poţi să faci o mică plimbare desculţ prin parc, să mergi al o ceainărie sau la un local drguţ pentru a savura micul dejun chiar, sau să mergi la spa. Ce poate fi mai plăcut decât o şedinţă de masaj sau un tratament facial. În fond, corpul tău are nevoie de un mic răsfăţ in când în când.

Încearcă în această zi doar a ta, să zâmbeşti din tot sufletul, să priveşti cu atenţie în jurul tău şi să te bucuri de fiecare lucru simplu.

Nu te gândi deloc la câtă treabă te aşteaptă sau ce deadline-uri ai la muncă. Această zi este doar pentru tine.