Trucuri pentru a te calma rapid

1 2 jpg jpeg

Sigur ţi s-a întâmplat şi nu doar odată să îţi ieşi din minţi şi să simţi nevoia de a striga sau de a arunca cu obiecte împrejur doar pentru a trece peste un atac de nervi.

Orice sentiment este indicat a-l exterioriza astfel încât să îţi menţii sănătatea fizică şi psihică în parametri normali.

Îţi prezentăm câteva trucuri de care să beneficiezi pentru a face faţă unui episod stresat din viaţa ta şi pentru a evita excesele de furie.

Apelează la masaj

2 jpg jpeg

Da, sigur îţi surâde ideea dar nu crezi că are vreun efect, ei bine, trebuie menţionat faptul că pe toată suprafaţa corpului uman sunt puncte reflexogene ce masate corespunzător te pot ajuta să îţi restabileşti echilibrul interior.

Dacă te confrunţi cu o durere de cap, masajul tâmplelor este soluţia cea mai potrivită pentru a elimina tensiunea din zona respectivă şi pentru a-ţi însenina ziua.

Află care este punctul de pe corp ce îţi prelungeşte viaţa AICI

De asemenea locul dintre degetul mare şi cel arătător de la mâini dacă alegi să faci mici compresiuni vei realiza că brusc starea ta de spirit se va schimba, irigând zona respective ce din punct de vdere reflexogen corespunde gâtului şi a chakrei comunicaţionale vei putea să te calmezi şi să treci mai departe peste pasa proastă.

Un alt punct important se află exact lângă tibie la două degete sub genunchi, chinezii apelează la presiuni în zona respectivă pentru a intensifica circulaţia sangvină şi a restarta toate funcţiile vitale.

Închide ochii şi respiră adânc

Odată ce ai închis ochii, creierul tău va avea un moment de respiro, mai ales pentru că peste 70% din toţi stimulii externi sunt detectaţi cu ajutorul ochilor.

Cu ochii închişi concentrează-te pe respiraţie, inspiră lung pe nas şi apoi expiră lent pe gură cât numeri până la 5, vei observa mai apoi o senzaţie de uşurare şi de relaxare.

Obişnuieşte-te că faci o mică pauză de cel puţin 5-10 minute pe zi în care să închizi ochii şi să te relaxezi. Nu degeaba se spune ca vorbele trebuie gândite mult, astfel ai ocazia să meditezi cu ochii închişi şi să vizualizezi ambele situaţii, vei găsi mult mai uşor soluţia.

Fii drăguţ cu tine

În momentele tensionate un gest drăguţ face mai mult decât 1000 de cuvinte, afecţiunea este cel mai bun medicament şi este aplicabilă în orice circumstanţe.

Dacă eşti singur îmbrăţişează-te 10 secunde. În felul acesta vei face un exerciţiu de întindere a musculaturii de la nivelul braţelor dar şi a spatelui, plus că o mică cantitate de endorfine se va elibera în organism iar stresul şi lipsa de apreciere se vor evapora.