Trucuri ca să-ţi cucereşti socrii

1 2 jpg jpeg

Dacă ai norocul să nu locuieşti cu socrii, eventualele neînţelegeri pe care le ai cu ei pot fi depăşite mai uşor. Însă tensiunile cu părinţii partenerului de viaţă pot fi mai intense în cazul în care împărţiţi aceeaşi locuinţă. Stă în înţelepciunea ta să găseşti modalităţi de a aplana conflictele, în aşa fel încât viaţa voastră să nu se transforme într-un coşmar. Iată câteva trucuri de care poţi ţine cont.

Arată-le respect

Indiferent dacă există conflicte evidente sau mocnite cu socrii, încearcă să îţi păstrezi calmul şi să fii respectuos cu ei. Ţine cont, în primul rând, că există o diferenţă de vârstă între voi, deci jignirile, reproşurile şi vorbele grele nu îşi au locul. Eventualele stări tensionate pot crea probleme şi în cadrul cuplului. Astfel, nu trebuie să îi reproşezi partenerului acţiunile părinţilor.

Cere-le părerea

Experienţa soacrei te poate ajuta în unele situaţii, cum ar fi creşterea copilului mic sau diverse activităţi casnice. Bunicii sunt de un mare ajutor în educaţia copiilor, deşi uneori ei tind neintenţionat să se substituie părinţilor. Pot apărea şi unele probleme legate de diferenţele de idei între generaţii, de aceea, este bine să le spui de la început, cu multă diplomaţie, că ai nevoie de sfaturi, şi nu de reguli de urmat.

Fii diplomat

Vine un moment când, din diferite motive, se ajunge la discuţii în contradictoriu. Fie că socrii nu sunt de acord cu ceea ce ai făcut sau ai spus, exprimă-ţi cu calm punctul de vedere, chiar dacă acest lucru s-ar putea să nu le fie pe plac. Nu trebuie să amplifici şi mai mult disputa; dimpotrivă, fii împăciuitor şi aplanează conflictul.

Stabiliţi reguli de la bun început

Pentru a preîntâmpina apariţia unor neînţelegeri în cazul în care locuieşti cu socrii, este mai bine să îţi exprimi de la început punctul de vedere asupra unor aspecte legate de cuplu, cum ar fi nevoia de intimitate. De exemplu, este mai bine să mâncaţi separat, pentru că, sub pretextul că ştiu cel mai bine ce gusturi au copiii lor, soacrele vor fi tentate să vă bombardeze cu sfaturi „prieteneşti”.

Nu îi împovăra şi cu problemele voastre

Unele chestiuni care se ivesc în cuplu trebuie soluţionate mai întâi împreună cu partenerul de viaţă. Dacă le dezvălui socrilor aceste probleme, s-ar putea să îi îngrijorezi inutil. Poţi profita însă de experienţa de viaţă şi de înţelepciunea părinţilor, de aceea sfaturile lor pot fi folositoare în unele situaţii.

Câştigă-le simpatia

Umorul şi buna-dispoziţie te pot ajuta să treci peste unele neînţelegeri cu socrii. Însă, nu-ţi modifica personalitatea doar pentru a le face lor pe plac. Comportă-te cât mai natural, nu trebuie să te prefaci pentru a le intra pe sub piele. O atitudine falsă nu îţi va aduce nici un avantaj, dimpotrivă.

Invită-i la masă

Îţi poţi cunoaşte şi mai bine socrii dacă, din când în când îi inviţi să luaţi masa împreună în oraş. Îi mai poţi invita la cumpărături, la film, la teatru sau, pur şi simplu, la o plimbare în parc. De asemenea, nu trebuie să aştepţi ziua lor de naştere pentru a le face cadouri. Indiferent dacă este vorba de un buchet de flori sau de un cadou simbolic, micile atenţii nu pot decât să îi încânte.