TEST. Ştii să te faci respectat?

1 2 jpg jpeg

1. În copilărie erai: a. Liderul grupului de copii, care îi aduna pe toţi şi le spunea cum să se joace. b. Cel care accepta jocurile de dragul celorlalţi, deşi nu toate erau pe gustul său. c. Cel cu care nimeni nu voia să se joace. 2. Când mergi pe stradă: a. Ţii privirea înainte şi mergi apăsat. b. Îţi place să admiri tot ce te înconjoară. c. Mergi cu capul în jos şi cu privirea în pământ. 3. Eşti la o petrecere şi cineva face o glumă care te jigneşte: a. Îi spui în faţă că te-a deranjat şi că nu îi mai permiţi a doua oară. b. Începi să zâmbeşti forţat, dar se observă că te-a indispus. c. Te superi şi pleci acasă. 4. La serviciu, şeful tău pleacă în vacanţă şi îţi dă sarcinile lui: a. Ţii lucrurile sub control şi monitorizezi fiecare angajat. b. Te sperie responsabilitatea, dar îţi dai toată silinţa. c. Nimeni nu te ascultă, iar acest lucru te scoate din minţi. 5. Partenerul de viaţă îţi face un cadou: a. Ţi se pare un lucru firesc, doar e îndreptăţit. b. Eşti surprins în mod plăcut şi îi mulţumeşti pentru gestul său. c. Consideri că nu îl meriţi, ba chiar faci tot posibilul să îl returnezi. 6. În familie, se spune despre tine că eşti: a. Energic şi extrem de hotărât. b. Cu mult bun-simţ. c. Emotiv şi retras. 7. Când mergi la cumpărături, îţi plac: a. Hainele elegante, impunătoare, care să te scoată în evidenţă. b. Ţinutele lejere, care îţi vin bine. c. Articole vestimentare cât mai discrete. Majoritate A Ştii să câştigi respectul

Eşti o persoană dezinvoltă, care deschide orice uşă şi reuşeşte tot ce şi-a propus. Spui tot ceea ce gândeşti, chiar dacă asta presupune să nu fii mereu diplomat. Nu permiţi nimănui să te insulte fără motiv şi preferi să acţionezi din impuls. Unii te admiră pentru felul tău de a fi şi se simt la rândul lor respectaţi în compania ta, în timp ce alţii te invidiază şi ar face orice să te calce pe nervi.

Majoritate B Îţi dai silinţa să evoluezi

Uneori, poate îţi doreşti să răbufneşti şi să te faci auzit, dar nu ai curaj suficient de a exprima ceea ce simţi. Există o forţă interioară care te împiedică să ieşi la lumină şi să spui ceea ce crezi. Nu îţi place să fii în centrul atenţiei şi eviţi cu desăvârşire aceste situaţii, dar când eşti pus în faţa faptului împlinit, îţi dai silinţa să nu te faci de ruşine. Oamenii te respectă pentru atitudinea de care dai dovadă când eşti în public. La rândul tău, şi tu ştii să îi respecţi pe ceilalţi datorită educaţiei pe care ai primit-o.

Majoritate C Mai ai de învăţat la capitolul respect

Eşti genul de persoană tăcută, care se simte confortabil în singurătate şi preferă să nu atragă atenţia celor din jur. Cedezi cu uşurinţă în faţa criticilor şi jignirilor, pentru că nu ştii cum să reacţionezi. Cei mai mulţi dintre oameni nu te respectă pentru că nu încerci să îl câştigi, atitudinea ta fiind una delăsătoare şi mai tot timpul pesimistă. Ai tendinţa să observi mai întâi defectele celorlalţi, apoi calităţile, de aceea majoritatea nu te consideră de încredere. Trebuie să lucrezi mai mult la felul tău de a fi şi la modul în care priveşti lumea, pentru a reuşi să te integrezi.