Sfaturi să-ţi păstrezi starea de bine

1 2 jpg jpeg

Nu te lăsa cuprins de stresul dietei

Dacă te-ai decis să urmezi un regim de slăbit, ai grijă de tine şi nu te stresa mai mult decât dieta în sine sau decât restricţiile alimentare. Gândeşte-te la mintea şi la trupul tău ca la o echipă. Scopul dietei este ca ambele să fie sănătoase şi să aibă parte de un stil de viaţă sănătos pe termen lung, nu doar pentru o perioadă. Decizia de a renunţa la anumite alimente trebuie să fie luată nu doar pentru o săptămână sau o lună.

Permiteţi câteva pofte uneori

Nu poţi renunţa la anumite plăceri culinare? O zi pe săptămână poţi avea parte de ceva ce te bucură, dar la o singură masă principală sau la o gustare.

Regândeşte mâncatul pe fond emoţinal

În loc să te gândeşti că ai fi putut mânca ceva ce aveai poftă de mult, bucură-te de o salată bună care-ţi permite să arăţi aşa cum îţi doreşti. Gândurile şi emoţiile pozitive alăturate unei diete sănătoase îţi vor aduce cu siguranţă o stare de bine.

Citeşte şi: Ce să mănânci ca să fii fericit

5 minute contează

Nu e nevoie să mergi la sală pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Dacă eşti presat de timp, păstrează-ţi 5 minute pentru a face câteva întinderi oricând îţi doreşti. Când îţi permiţi, mergi mai mult pe jos, ocoleşte lifturile, ieşi la alergat. Urmăreşti emisiunea ta preferată? În acelaşi timp, poţi face gimnastică. Pe lângă beneficiile de ordin fizic, exerciţiile fizice îţi dau o stare de bine extraordinară, chiar imediat după ce le-ai terminat.

Scopul tău zilnic: să fii relaxat

Nu întotdeauna lucrurile merg aşa cum îţi doreşti, dar nu trebuie să-ţi faci sânge rău. Fii deschis la schimbări şi acceptă că eşti om şi greşeşti. Ai limitele tale, deci încearcă să fii obiectiv şi să gândeşti pozitiv.

Înlocuieşte cafeaua şi energizantele

O alternativă la cafea este combinarea unei jumătăţi de pahar de apă cu zeama de la o jumătate de lămâie. Este un mod foarte simplu de a începe ziua plin de energie. Îţi vei menţine starea dacă te hrăneşti sănătos şi dacă faci mişcare.