Posturile corporale te ajută să ai mai multă încredere în tine

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori nu realizezi că deşi faci anumite afirmaţii despre tine, corpul te dă de gol. Limbajul corporal este una dintre cele mai puternice arme cu care poţi să câştigi sau poţi să pierzi în diferite situaţii de viaţă.

De la poziţia corporală până la tonalitatea vocii, toate aceste semne dacă ştii cum să te foloseşti de ele îţi pot aduce o doză de încredere în tine şi în propriile tale forţe.

Eşti un învingător constant

Cel mai important atu al tău trebuie să fie gândirea optimistă, deoarece tu prin definiţie eşti un adevărat învingător şi nu ar trebui să laşi pe nimeni să te convingă de contrariul.

Încearcă pe cît posibil să te bucuri de fiecare centimentru din spaţiul tău ca şi cum ar fi o mare cucerire şi în felul acesta vei fi perceput ca un om puternic şi sigur pe el.

Apelează cu încredere la limbajul corporal în măsura în care acest truc este în favoarea ta, explică atât verbal cât şi nonverbal acordând o atenţie sporită la gesturile tale şi reprimă-ţi orice fel de emoţie mai ales dacă trebuie să vorbeşti în public. Gândeşte-te la faptul că oamenii au nevoie de informaţiile tale şi tu eşti cel ce conduce conversaţia.

Uită de telefon în public

2 jpg jpeg

Nu doar o dată ţi s-a întâmplat să te afli într-un spaţiu public alături de foarte mulţi necunoscuţi, ei bine, nu te folosi de telefon pe post de paravan. Ridică-ţi ochii din ecranul telefonului, observă oamenii din jurul tău şi încearcă să porţi conversaţii utile şi plăcute cu ei.

În felul acesta vei transmite un semnal de deschidere spre noi cunoştinţe şi informaţii.

Află cum să ai mai multă încredere în tine AICI

Zâmbeşte mai des

2 jpg jpeg

Oamenii care se simt bine în pielea lor zâmbesc constant. Oricât de supărat ai fi încearcă să zâmbeşti, făcând acest exerciţu zilnic va deveni un obicei sănătos şi un mare atu. Persoanele zâmbăreţe atrag oameni veseli în jur şi se încarcă cu mai multă încredere în sine.

Foloseşte-te de contactul vizual şi zâmbeşte, aceasta este cea mai puternică armă a ta. Contactul vizual va demonstra că eşti un om sigur pe el şi vei afla mult mai multe informaţii de la cei din jurul tău.

Ai grijă la tonalitatea vocii

Atunci când te afli într-o conversaţia caută ca tot corpul tău să fie prezent, nu vorbi niciodată stând cu spatele la oameni, fixează un contact vizual şi întăreşti cu ajutorul gesturilor ferme şi zâmbete sincere.

Acordă o atenţie sporită tonalităţii tale deoarece aceasta poate să atragă sau din contră să îndepărteze oamenii de lângă tine. Cu cât mai ridicată va fi vocea ta când faci o afirmaţia cu atât mai nesigur vei părea în ochii ascultătorilor tăi. Caută să ai un ton liniar, plăcut, prietenos şi nu uita să zâmbeşti.