Paşi de urmat pentru a-ţi reveni după o despărţire

1 2 jpg jpeg

Se spune că lucrurile bune au şi ele un sfârşit, adică nimic nu ţine la nesfârşit. Însă, fiecare relaţie de iubire este unică şi nu trebuie să te iei după generalizări. Fireşte că după ce ai investit sentimente şi timp într-un om şi intervine ruptura, nu îţi va fi uşor să treci peste asta. După ce aţi împărţit totul, ţi se pare că îţi va fi imposibil să o iei din nou de la capăt pe cont propriu.

Acceptă că s-a terminat

Cu cât conştientizezi mai repede că relaţia s-a încheiat, cu atât va dura mai puţin să te eliberezi de trecut, şi vei putea trece mai uşor la procesul de vindecare. Nu sta într-o relaţie în care nu îţi mai e bine! Nu lăsa pe nimeni să te facă să te simţi ca şi cum tu eşti principalul vinovat în cuplu şi că de aceea lucrurile nu au mers bine între voi.

Evită să mai ţii legătura cu el

Dacă îţi face rău să mai ţii legătura cu el şi acesta încă te mai sună sau te caută pe reţelele de socializare, ai putea să îl blochezi sau să nu-i mai răspunzi. Este bine ca odată ce ai luat o decizie să nu mai revii asupra ei şi să mergi pe drumul tău.

Ai grijă la alimentaţie

Câteodată, suferinţa te poate face să nu mai vrei să mănânci nimic şi să uiţi chiar şi să consumi apă pentru hidratare. Chiar dacă nu vrei să mai mănânci nimic, încearcă pe cât posibil să te hrăneşti. Fără să te alimentezi, te poţi anemia, iar organismul va suferi de deficit de vitamine, minerale, proteine.

Fă mişcare

Nu te închide în casă ca şi cum lumea s-ar fi terminat odată cu despărţirea de el. Ai o viaţă întreagă înainte. Este firesc să treacă o perioadă până vei reuşi să înţelegi de ce nu au mai mers lucrurile între voi. Este normal să plângi, dar asta nu trebuie să ţină la nesfârşit. Pentru a ieşi din această stare fă mult sport, dacă sănătatea îţi permite. Mişcarea făcută zilnic te poate ajuta să elimini stresul şi emoţiile negative şi îţi va conferi o stare de optimism. Plimbă-te des în natură, inspiră aerul curat. Aşază-te lângă un lac, sub o salcie, si priveşte liniştea apei.Încarcă-te cu energia sa.

Ieşi cu prietenii

Orice om are măcar un prieten apropiat sau mai mulţi amici cu care iese la diverse evenimente (film, teatru), ori în excursii ori la un suc. Poţi să începi să ieşi des cu prietenii. Anunţă-i că vrei să ieşi la distracţie. Prin intermediul lor poţi cunoaşte oameni noi, cu care să stabileşti legături frumoase şi sincere.

Mergi la biserică

Dacă eşti o persoană credincioasă ai putea să mergi să discuţi cu un preot, care să te îndrume în legătură cu suferinţa ta. De asemenea, poţi citi Acatistul Maicii Domnului. Mai poţi sta de vorbă cu un membru al familiei de care te simţi foarte apropiat sau cu un prieten de suflet. Nu ţine totul în tine, ci cere ajutorul oamenilor de bine.

Citeşte

În loc să te gândeşti non-stop la eşecul relaţiei tale, mai bine ai citi o carte menită să-ţi dea răspunsuri. Există multe cărţi în domeniu (psihologie, psihoterapie) sau citeşte o carte care să te facă să râzi. De asemenea, în loc să citeşti, ai putea să scrii despre fosta ta relaţie, cu bune şi rele, pentru a te elibera de frustrarea acumulată. Nu te uita la drame şi la filme violente, ci fă o cură de comedii. Ai putea merge la teatru să vezi o piesă care să te binedispună.

Fă curăţenie acasă

Şi curăţenia este un mod prin care îţi poţi ţine mintea ocupată, în plus, vei face şi mişcare. Dă cu aspiratorul, şterge praful, spală geamurile. Aranjează-ţi mobila altfel. Fă-ţi ordine în şifonier, vezi ce nu mai porţi şi oferă acele haine cuiva care are nevoie de ele. Reînnoieşte-ţi garderoba.

Schimbă-ţi înfăţişarea

Nu, nu e vorba despre operaţii estetice. De multe ori, schimbarea coafurii, a machiajului şi a stilului vestimentar ne pot da o stare de bine. Cu ajutorul acestor trucuri, îţi poţi recăpăta încrederea în tine. Adu-ţi aminte cine eşti cu adevărat, nu cine ai devenit în fosta relaţie.

Găseşte-ţi un hobby

Când erai mică îţi plăcea să cânţi, să dansezi sau poate să pictezi? Ce ar fi dacă te-ai înscrie la un atelier de acest gen. De asemenea, poţi învăţa o limbă străină sau un nou program pe calculator. Dacă nu-ţi place ceea ce lucrezi, te poţi reprofila.

Încearcă psihoterapia

Dacă simţi că nu mai poţi dormi, dacă plângi foarte des, nu mai mănânci, poate ar fi indicat să ceri ajutorul unui specialist care tratează astfel de probleme. Nu trebuie să îţi fie jenă, i se poate întâmpla oricui să se despartă de persoana iubită şi fiecare om reacţionează în mod diferit. Unii sunt mai puternici, iar alţii mai sensibili. Mult succes!