Leg─âtura dintre culoarea ochilor ┼či tipul de personalitate

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Orebro din Suedia, diferitele modele de iris pot indica dac─â suntem ni┼čte firi calde ┼či de ├«ncredere, nevrotice sau impulsive. Astfel, cercet─âtorii au comparat ochii a 428 de subiec┼úi cu tr─âs─âturile lor de personalitate, pentru a vedea dac─â structura irisului le reflect─â personalitatea.

Rezultatele studiului sugereaz─â c─â persoanele cu diferite caracteristici ale irisului tind s─â dezvolte personalit─â┼úi diferite, au concluzionat oamenii de ┼čtin┼ú─â.

Iat─â ce rela┼úie exist─â ├«ntre personalitate ┼či culoarea ochilor, potrivit celor mai recente studii!

Ochii căprui închis

Persoanele cu ochii căprui închis au potenţial de lideri sau cel puţin asta este impresia pe care o lasă oamenilor din jur.

Totodată, indivizii cu ochii căprui, care bat spre negru, reprezintă cea mai rară culoare de ochi. Despre ei se spune că ar fi firi misterioase sau secretoase, însă există studii care susţin că cei ce poartă acestă culoare de ochi sunt considerate, în general, personalităţi agreabile.

Un alt studiu arat─â c─â persoanele cu ochii ├«nchi┼či la culoare au tendin┼úa s─â bea mai pu┼úin dec├ót cele cu ochii mai deschi┼či la culoare ┼či c─â sunt ├«nzestrate cu aptitudini sportive mai bune.

Ochii c─âprui

Un studiu al Universit─â┼úii Charles din Praga arat─â c─â persoanele cu ochi c─âprui sunt considerate ca fiind loiale, de ├«ncredere, respectuoase, dar nu supuse. De asemenea, indivizii cu ochi c─âprui au tendin┼úa s─â doarm─â mai pu┼úin dec├ót cei cu ochi deschi┼či la culoare ┼či nu sunt persoane matinale, ei trezindu-se mai greu diminea┼úa.

Ochii alba┼čtri

Cei cu ochii alba┼čtri sunt ├«nzestra┼úi cu for┼ú─â interioar─â ┼či putere fizic─â, de┼či prima impresie asupra oamenilor este cu totul alta: aceste persoane sunt percepute ca timide, demne de ne├«ncredere sau firi slabe.

├Än 2006, psihologii germani au descoperit tendin┼úa copiilor cu ochi alba┼čtri de a fi refractari ├«n a ├«ncerca lucruri noi, precum ┼či o reticen┼ú─â ├«n ceea ce prive┼čte socializarea cu al┼úi copii.

Un studiu pilot al Universit─â┼úii de Medicin─â din Pittsburgh arat─â c─â femeile cu ochii alba┼čtri tolereaz─â mai bine durerile din timpul na┼čterii fa┼ú─â de cele cu ochi ├«nchi┼či la culoare.

Ochi maronii (de culoarea alunei)

Potrivit speciali┼čtilor, ochii de culoarea alunei arat─â ca ┼či cum ┼či-ar schimba culoarea de la verde la maro. Drept urmare, aceast─â culoare de ochi poate varia de la persoan─â la persoan─â, fiind de altfel greu de stabilit un anumit tip de personalitate.

Despre aceste persoane se spune c─â sunt firi echilibrate, care nu sar de la o extrem─â la alta, fiind oameni iubitori ┼či pozitivi.

Ochii verzi

Persoanele cu ochi verzi au un aer de mister ┼či de auto-suficien┼ú─â. De multe ori, ele sunt imprevizibile, dar ├«ncete la m├ónie. Sunt originale, creative ┼či lucreaz─â bine sub presiune.