Învaţă să ţii gelozia sub control

1 2 jpg jpeg

Sunteţi la început de drum sau vă cunoaşteţi de mult timp, dar cu toate astea, gelozia a pus stăpânire pe relaţia voastră. Această emoţie poate fi intensă, iraţională, nejustificată, dar poate fi ţinută sub control dacă este motivaţie şi încredere.

Psihologii spun că

într-un cuplu ca urmare a faptului că unul dintre parteneri nu mai are încredere. Acesta se confruntă cu temeri, dubii, insecuritate ce îi afectează calitatea vieţii.

Dacă sunteţi la început de relaţie, fii mai răbdătoare cu partenerul tău, iar când vine vorba de aşteptările pe care le ai faţă de partener, fii mai rezonabilă. Nu mai compara relaţia voastră, cu cele din trecut. Nu exagera şi nu grăbi timpul, lucrurile frumoase vin de la sine.

Gelozia vine de obicei la pachet cu unele experienţe neplăcute din trecutul acelei persoane, care i-au afectat puterea de a mai avea încredere în orice alt partener. Ei bine, ai încredere în partenerul tău dar nu crede chiar tot ce îţi spune.

De cele mai dese ori, persoanele geloase sunt de fapt cele care nu au încredere în forţele proprii. Acestea pot fi depresive sau foarte posesive. Este important să identifici motivul care a dus la această lipsă de încredere în tine ca să depăşeşti acest obstacol.

Certurile în cuplu pot fi aplanate doar dacă vorbeşti cu partenerul tău, doar aşa ţii piept geloziei. Spune-i partenerului tău tot ce te deranjează şi care sunt bănuielile tale. Această problemă poate fi rezolvată doar împreună.

Partenerul tău are nevoie de propria lui lume, dar şi de libertate. Nu-i măsura paşii şi nu-i indica ce să facă, deoarece veţi ajunge unul pentru celălat un bagaj mult prea greu de cărat.

În momentele de gelozie, încearcă să eviţi greşelile tipice oricărei relaţii. Nu-l acuza fără să-l asculţi şi nu-l trata cu răceală doar pentru că aşa ţi se pare corect. Ca să ţii sub control gelozia, mai întâi de toate, trebuie să recunoşti faptul că eşti gelos, că uneori este o emoţie iraţională şi nejustificată.