Decoreaza casa in stilul feng shui ca sa atragi energia buna si optimismul

1 reguli de feng shui jpg jpeg

Conteaza mai mult decat crezi modul cum iti mobilezi casa. Cand alegi culoarea peretilor, mobilierul si alte elemente de decor interior, tine cont de stilul feng shui si vei aduce in casa armonie, pace si buna dispozitie.

Totul e sa fii atent la forme, spatiu, culoare, lumina si oglinzi. Renumiti filosofi chinezi spun ca, daca nu ai grija cum iti amenajezi lucrurile in casa, vei capta energiile negative care deterioreaza viata de familie si sanatatea. Invata cateva reguli de decor interior in stilul feng shui si toata casa iti va „zambi“, pentru ca vei pastra in caminul tau doar energiile bune. Nu spune nimeni sa-ti iei acum o statueta Buddha, ca sa atragi norocul, sau sa pui intr-un colt al casei, musai, o pisica Maneki, daca vrei sa ai in casa bunastare si intelegere. Limiteaza-te la obiectele de mobilier pe care le detii deja si aranjeaza-le dupa principiile feng shui, ca sa obtii echilibrul benefic.

Nu aglomera camera!

Principala conditie de respectat, cand vine vorba de mobilat o camera, este sa incerci sa nu exploatezi la maximum spatiul. Poate este o incapere mica, dar nici asta nu este o scuza sa umpli toate colturile. Pe vremuri, daca iti ramanea un loc liber, fara sa pui acolo un scaun macar, si il lasai golas, insemna ca nu aveai cu ce. Insa aici nu e vorba de bani si de cu cat ai mai mult, cu atat esti mai apreciat. Feng shui se bazeaza pe simplitate, echilibru si bun-gust.

Aranjeaza in camera in asa fel lucrurile, incat sa nu te lovesti de mobilier cand intri, ci sa ai suficient spatiu sa te misti. Nu de alta, dar e imposibil sa nu te gandesti la ceva negativ, daca dai cu piciorul in ceva tare. Nici daca te duci in extrema cealalta nu e bine, adica sa lasi spatii prea mari intre obiectele de mobilier.

E ideal sa ai mese rotunde, daca vrei sa sporesti armonia in camera. Canapeaua din living trebuie sa fie rezemata de un perete solid si cu vedere la o usa. Asta este o regula de respectat, daca poti, ca sa permiti fluxului de energie pozitiva sa intre in casa. Stiu ca ai tendinta sa profiti din plin de spatiul pe care il detii, dar incearca sa nu depozitezi nimic sub mese, pat sau scaune, pentru ca acolo „ascunzi“ buna dispozitia.

Atragi optimismul daca optezi pentru culori vii

In living si sufragerie e bine sa optezi pentru culori tari, revigorante, pentru ca binedispun si ridica tonusul intregii familii. Pentru baie si dormitor, e bine sa alegi culori mai linistite, ca bej, grej, vernil, bleu, ocru, indica regulile feng shui. Foarte importanta este lumina din camera. Ca sa para mai spatioasa o casa, trebuie sa aiba geamuri mari, nu-i asa? Perfect adevarat, insa ai grija ca in fata geamurilor sa nu existe o usa. Se spune ca energia pozitiva care intra pe geam, iese pe usa la fel de repede.

Oglinda aduce energie pozitiva in casa

Cel mai important obiect de mobilier feng shui este oglinda. Datorita ei, fluxul energetic pozitiv circula in toata camera. Atentie, insa, la ce reflecta oglinda, pentru ca daca in ea se oglindeste ceva care nu-ti este pe plac, aceeasi stare se va raspandi in toata camera.