Cum scapi de emoţiile negative folosind puterea minţii

1 2 jpg jpeg

Da, pentru a scăpa de anumite stări, anumiţi oameni preferă să-şi întunece mintea cu droguri, când de fapt aceasta este aliatul care te poate scăpa de temeri.

Acceptă-ţi emoţiile

Atât emoţiile negative cât şi cele pozitive sunt ale tale. Nu trebuie să îţi rezolvi stările cu ajutorul substanţelor şi băuturilor alcoolice, ci e nevoie să laşi stările să curgă şi să fii observator doar. Nu te judeca pentru ele. Lucrează cu tine şi încearcă să faci faţă sentimentelor care nu-ţi aduc confort. Fii calm şi nu te panica! Din cauza panicii, multe persoane tind să caute leac în vicii. Încearcă să nu te simţi depăşit de situaţie. Orice problemă poate avea rezolvare.

Ştiai că...

... există o legătură între emoţii şi durerile fizice?

Renunţă la vicii

Se spune că noi ne suntem cei mai mari duşmani. Ştii că cheia rezolvării problemelor noastre rezidă doar în noi şi nu în alţi factori din mediul exterior? Dacă tot fugi de probleme, nu vei face decât să te adânceşti în ele. A îţi îneca amarul şi a-ţi înfrânge emoţiile negative cu ajutorul stimulentelor nocive ca cele enumerate la început vor face din tine un sclav al viciilor. Cu cât vor apărea mai multe stări cărora nu reuşeşti să le faci faţă, cu atât te vei cufunda în pastile, alcool...

Elimină frustrările

Nu ţine în tine aceste emoţii. Vorbeşte despre ele. Exprimă-te! Aceste stări ne ajută să ne descoperim şi să scoatem din noi lucruri pe care nu le-am rezolvat încă. Dacă ţii în tine şi îţi spui că tu de fapt nu ai nimic, nu vei face decât să umpli paharul, iar când se va sparge va fi rău. Vei deveni o persoană agresivă şi poate nu vei înţelege de ce. Nu prea putem aprecia cu adevărat binele dacă nu trecem şi prin astfel de episoade mai grele. Trebuie să înveţi să pierzi, trebuie să înţelegi ce e tristeţea şi furia, pentru a putea să mergi mai departe, curăţându-te de rezidurile negative.

Flux şi reflux

Specialiştii spun că nu trebuie să îţi fie frică de faptul că aceste emoţii deranjante ţin o veşnicie. Ele se schimbă permanent, vin în valuri, câteodată puternice de simţi că te îneacă, iar alteori pleacă subit, lăsând o mare de linişte. Pentru a te calma te poţi gândi la un loc care pentru tine reprezintă o stare de pace sufletească. Ai putea vizualiza cu ajutorul minţii o mare albastră, fără valuri ori gândeşte-te la un izvor de munte, cu apă cristalină. Respiră adâncă şi dă aerul afară pe gură. Fă aşa de câteva ori până te linişteşti.