Cum să te trezeşti în formă dimineaţa

1 2 jpg jpeg

Momentul deşteptării este important şi de mare sensibilitate. Astfel, mersul la culcare devreme şi trezitul de dimineaţă îl fac pe om sănătos. În primul rând, trebuie să ştii că trezirea devreme este una dintre cele mai bune moduri de a fi mai productiv. Trezirea trebuie să se facă lent.

Mai întâi de toate, pregăteşte organismul pentru odihna din timpul somnului. Chiar dacă nu îţi este somn, este bine să te pui în pat mai devreme, să citeşti după ce ai facut o baie caldă.

Trezeşte-te treptat

Înainte de a te ridica din pat, deschide ochii, întinde-te. Organismul tău are nevoie de câteva minute de adaptare şi e bine să-i laşi acest timp. Micul dejun este esenţial dimineaţa. Îţi oferă energie pentru a-ţi începe ziua şi te ajută să te concentrezi mai bine la primele ore ale dimineţii.

Află cum să te trezeşti mai uşor dimineaţa AICI

Sportul dimineaţa

După o oră de sport intens dimineaţa vei fi plină de energie întreaga zi. De asemenea, pe parcursul zilei nu te vei simţi epuizată şi nici nu ţi se va mai face foame atât de des. Nu uita să bei un pahar mare cu suc, oboseala se va risipi mai uşor. Optează pentru un fresh de portocale sau grepfruit la care musai să adaugi şi un pahar cu apă sau poţi să prepari un smoothie care să îţi furnizeze toată energia de care ai nevoie. Optează în acest caz pentru combinaţia de spanac, ghimbir, banană şi avocado.

Dacă nu te duci la alergat, asigură-te că deşi stai la bloc vei fac un pic de mişcare pentru ca în felul acesta organismul tău să îşi înceapă ziua în forţă. Urcă scările de la bloc şi coboară-le de câteva ori apoi respectăţi planurile tale matinale.

Vei observa în timp beneficiile acestor momente rătăcite de mişcare şi aşa poate te vei motiva să faci şi mai multă mişcare şi să aduci mai multe schimbări sănătoase în viaţa ta.

Ceasul cu alarmă

Ceasul cu alarmă este important dimineaţa. Dacă vei seta melodia preferată, dimineaţa ta va fi mai distractivă. Între timp, organismul se va trezi şi va fi pregătit pentru acţiune.

Setează-ţi un lucru important de făcut în fiecare dimineaţă, pentru a te simţi întotdeauna motivată să te ridici din pat. De asemenea, nu uita, importante sunt şi gândurile tale. Fericirea dimineţilor tale, depinde de calitatea gândurilor tale.

Cel mai bun truc matinal este acela ca să îţi pui alarma cât mai departe de tine, în felul acesta o poţi lasă să sune şi apoi să te ridici uşor din pat să o anulezi.

Deschide fereastră şi inspiră lent pe nas şi expiră la fel de lent pe gură. Împrospătează atât acasa cât şi sufletul tău cu o oxigenare urmată mai apoi de hidratare.