Cum să îţi transformi viaţa într-o lună

1 2 jpg jpeg

Câteodată să ieşi din zona ta de confort şi să faci mici schimbări în activiăţile tale poate fi tot ce ai nevoie pentru a-ţi întări autostima şi pentru a te bucura de viaţă într-un mod mai plăcut şi mai sănătos.

Astfel că îţi prezentăm un pland e bătaie pentru o lună structurat pe cele 4 săptămâni, mai ales acum la început de august când vacanţa este aproape de final şi trebuie să te întorci la tabieturile tale zilnice.

Săptămâna 1: Curăţă corpul şi sufletul

Primul lucru pe care trebuie să îl schimbi este ora de trezire. Nu o privi ca pe un chin, dacă de regulă după ce sună alarma dimineaţă sari ca ars din pat şi nu ştii cum să termini mai repede de făcut totul ca să pleci la muncă...uită de asta.

Pune ceasul să sune cu 40 de minute înainte de ora obişnuită la care îţi sună alarma. Imediat cum a sunat ceasul nu te grăbi să te dai jos din pat...doar a sunat mai devreme nu? Stai câteva secunde în pat şi fă câteva exerciţii de respiraţie, apoi ridică-te uşor şi fă rutina ta matinală de îngrjire, având grija ca mai întâi să deschizi geamul şi să admiri vremea.

Poţi să optezi de asemenea pentru a face câteva exerciţii de streching la prima oră a dimineţii, vei căpăta mai multă energie şi corpul tău în curând va fi mult mai armonios şi bine structurat.

Asigură-te că pleci cu câteva minute mai devreme de acasă pentru a evita traficul de la prima oră a dimineţii şi chiar dacă ajungi un pic mai devreme la muncă nu te grăbi să începi lucrul.

A doua schimbare este cea a alimentaţiei tale. Ţine cont de faptul că alimentaţia este responsabilă de nivelul tău energetic de peste zi.

Şi cel mai bun mod de a te asigura de asta este să începi de dimineaţă cu un mic dejun sănătos şi saţios.

Nu mai sări peste prima masă a zilei, o simplă cafea nu e suficient.

Adoptă paharul de apă imediat cum te-ai trezit pe stomacul gol, dă drumul la aparatul de făcut cafea şi scoate din frigider brânzica de vacă sau prepară o omletă ori un avocado. Poţi de asemenea să descoperi puterea sănătoasă a smoothie-urilor.

Uită de maşină măcar câteva zile pe săptămână şi dacă serviciul nu este prea departe de casă bucură-te de o plimbare la prima oră a dimineţii.

Calmul de dimineaţă te va ajuta să îţi dozezi mai bine energia pe parcursul zilei, te va face să fii mai optimist şi mai atent la tine şi al cei din jur.

Săptămâna 2: Fă ordine în viaţa ta personală

Este foarte important pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă să existe un echilibru între viaţa ta personala cea profesional şi să ai un plan de activitate de care să te ţii.

Fă ordine în casa ta şi renunţă la lucrurile de care nu mai ai nevoie, cineva poate chiar şi le doreşte!

Nu te agăţa de lucruri, la urma urmei sunt doar obiecte şi dacă nu le foloseşti vor ocupa un spaţiu pe care ai putea să îl umpli cu ceva mult mai frumos. Nu ţine flori uscate în casă şi trage draperiile după ce te-ai trezit.

Asigură-te că lumina pătrunde în casa ta în fiecare dimineaţă. Stabileşte-ţi câteva activităţi pentru săptămâna în curs şi scrie pe o foaie ce ai vrea să schimbi în viaţa ta personală.

Pune-o undeva la vedere şi citeşte-o...apoi acţionează!

Realizează care sunt responsabilităţile tale şi du-te în direcţia lor.

Nu fugi de viaţa socială, ai nevoie de prieteni lângă tine cu care să ieşi în oraş, la sală, la cinema, să bei un pahar de vin seara la o discuţie plăcută.

Află de ce sunetele din natură combat stresul AICI

Săptămâna 3: Planul de acţiune

După ce ai lucrat la alimentaţie, ai început să faci şi puţină mişcare, acum este momentul să faci un plan de bătaie pentru a şti exact încotro să te îndrepţi.

Fie că este vorba de o schimbare de look, de job, sau doar să îmbunătăţeşti ceea ce ai.

Gândeşte-te ce anume îţi lipseşte şi cum poţi să opţii acest lucru în timp.

Săptămâna 4: N-ai limite, nu-ţi crea limite

Încearcă să ieşi din zona ta de confort şi fă ceva diferit, nu te mai gândi la prejudecăţi, pur şi simplu acţionează.

Cu aceşti paşi mici dar simpli te vei putea redescoperi pe tine însuţi. Dacă îţi doreşti ceva acum este momentul să acţionezi.

Un corp corect alimentat, bine hidratat, odihnit poate gândi mult mai lucid.

Vrei ceva? Poţi avea! Crede în tine, ai creat un plan de bătaie, ai şi forţele necesare să îl pui în aplicare.

Dacă mintea ta a putut creiona o imagine asta înseamnă că se poate realiza.

Tu înainte de toate ai grijă atât de sufletul, trupul mintea ta şi aceste rezultate se vor răsfrânge asupra vieţii tale per total.