Cum rezolvi problemele de cuplu

1 2 jpg jpeg

Orice relaţie de cuplu are suişuri şi coborâşuri, perioade de bucurie, dar şi de neînţelegere. Unele relaţii rezistă în timp, altele – se destramă sau sunt în prag de ruptură.

În viaţa fiecarui om apar evenimente care perturbă ritmul vieţii cuplului, cum ar fi: schimbarea locului de muncă, pierderea cuiva drag, venirea pe lume a unui copil, lipsa resurselor financiare. De cele mai dese ori, aceşti factori nu sunt atent gestionaţi, astfel, apar crizele.

Din ce cauză apar crizele

Crizele mai pot apărea şi atunci când partenerii uită de relaţia lor şi se concentrează mai mult pe alte aspecte ale vieţii, cum ar fi cariera, hobby-urile, prietenii.

Trainerul Marian Rujoiu spune că relaţiile sunt un subiect oarecum tabu pentru cultura noastră. Mai degrabă se vorbeşte despre sex decât despre relaţia de cuplu, astfel, a făcut o listă cu cele mai frecvente probleme în cuplu printre care amintim: lipsa comunicării, partenerii nu se simt înţeleşi sau de la ceva timp lipseşte pasiunea sau a intervenit o rutină în cuplu.

De asemenea dezinteresul sau indiferenţa faţă de problemele partenerului şi faţă de persoana sa. Certurile dese pe lucruri importante sau neimportante, dar şi lipsa activităţii sexuale urmată de lipsa încrederii de sine şi de respect afectează deopotrivă relaţia de cuplu.

Cel mai mare defect al unei relaţii, care atrage o criză în cuplu este lipsa de comunicare. Doi oameni care îşi trăiesc viaţa împreună au multe subiecte despre care să vorbească. Este important să înveţi să discuţi deschis.

Află cum să comunici mai bine cu partenerul de cuplu AICI

1 2 jpg jpeg

Dacă sunt probleme în cuplu, cum le rezolvi?

Ai răbdare şi nu te pripi în luarea deciziilor. Nu vorbi în numele partenerului tău şi evită acuzările, insultele, umilirile şi reproşurile.

Acceptă faptul că nimeni nu e perfect şi că partenerul tău are defecte ca toţi ceilalţi oameni şi în plus nu este el de vină că nu s-a ridicat la nivelul imaginii ideale pe care ţi-ai creat-o.

Nu uita să îi dai partenerului dovezi de iubire în permanenţă.

Succesul unei relaţii sau a unei căsnicii fericite se bazează pe o serie de valori acceptate de ambii parteneri, dar şi pe cunoaşterea dinamicii de cuplu.