Cum îţi poţi organiza mai eficient timpul dimineaţa

1 cum iti poti organiza mai eficient timpul dimineata jpg jpeg

Poate că şi ţie ţi s-a întâmplat să nu reuşeşti să termini ce ţi-ai propus. Te-ai gândit că s-a ajuns aici pentru că nu ai reuşit să îţi organizezi bine timpul?

Când organizarea lasă de dorit, probabilitatea să rămâi fără timp suficient pentru a face tot ce ţi-ai propus este destul de mare. Dimineaţa, la cafea, notează pe o foaie lucrurile cu caracter urgent şi pe cele care nu suportă amânare în prima parte a listei cu sarcini zilnice. Aceasta este una dintre regulile pe care trebuie să ţi le însuşeşti ca să începi să îţi organizezi mai bine timpul.

:

Strategia bună începe de dimineaţă

Se zice că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. În acest caz, citatul este esenţial. Dacă începi de dimineaţă să fii organizat şi ştii exact ce ai de făcut, când, cum şi de ce, totul e ca şi rezolvat. Renunţă la obiceiul de a mai sta 10-20 de minute în pat, imediat după ce te-ai trezit. Cu atât mai mult, renunţă la obiceiul de a verifica noutăţile de pe reţelele sociale în primele minute după trezire. 

Adoptă tehnica minutului de aur

M ăsuri utile pentru a câştiga timp

  • Acordă durate diferite pentru executarea sarcinilor .
  • Când îţi prioritizezi activităţile , foloseşte metoda de împărţire procentuală a timpului . De exemplu , acordă până la 40% din timpul dispozibil celei mai dificile sarcini de îndeplinit . Următoarelor activităţi acordă -le, descrescător , 30% din timp , 20%, 10%, în funcţie de cât de importante sunt şi cât de urgente .
  • Începe cu ce e mai greu şi necesar .
  • La începutul zilei , ai mai multă energie şi şanse mai mari să duci la bun sfârşit activităţi cu grad mare de dificultate . Ideal ar fi să fii flexibil , să poţi jongla între activităţile prioritare şi cele care pot fi efectuate rapid, fără a fi afectat timpul de executare al celor dificile . De exemplu , poţi face o programare telefonică la medic în timp ce faci aprovizionarea cu alimente pentru acasă .    
  • Pe cât posibil , stabileşte cu o zi înainte ţinuta pentru a doua zi . Acest obicei te ajută să scuteşti mult dimineaţa . 

Concentre ază-te pe ceea ce ai de făcut

  

SFAT