Cum îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică

1 2 jpg jpeg

Te simţi singur

Dacă te afli într-o relaţie în care te simţi mai mult singur, iar partenerul de viaţă nu este alături de tine atunci când ai nevoie, nu te respectă şi nu îţi oferă stabilitate, acesta este un prim-semn care ar trebui să te pună pe gânduri.

Chiar dacă poate fi greu să ieşi dintr-o relaţie de acest gen, din cauza ataşamentului şi al amintirilorpe care le aveţi împreună, este mai sănătos să te desprinzi de un tipar toxic, în loc să îl accepţi.

Nu eşti respectat

O relaţie în care partenerul îţi adresează cuvinte jijnitoare şi are o atitudine nepotrivită în ceea ce te priveşte nu poate rezista foarte mult, decât cu acordul tău.

De aceea, ar trebui să ştii să nu accepţi un astfel de comportament, deoarece atât timp cât vei tolera o asemenea atitudine, îţi vei pierde, cu timpul, stima de sine.

Certurile sunt la ordinea zilei

În cazul în care certurile sunt mai dese decât momentele în care vă înţelegeţi bine, relaţia este, fără dar şi poate, una disfuncţională.

Într-adevăr, în cadrul cuplului pot exista şi momente tensionate şi discuţii în contradictoriu, însă atunci când acestea primează, este bine să lămuriţi problemele pe care le aveţi.

În acest sens, puteţi cere ajutorul unui consilier de cuplu, pentru a vedea dacă puteţi salva relaţia.

Comunicarea deficitară

Într-un cuplu, comunicarea este esenţială. În lipsa acesteia ori în cazul în care partenerul nu te ascultă, dorindu-şi să îşi impună doar propriile păreri, relaţia va avea de suferit.

De aceea, dacă întâmpini această problemă, este bine să încerci să îi exprimi deschis partenerului ceea ce simţi şi cât de mult te afectează comportamentul său.