Culoarea farfuriei îţi influenţează greutatea

1 2 jpg jpeg

Sigur că ai încercat tot soiul de diete sau cel puţin ai citit despre ele pe internet, însă ce spui de ideea conform căreia culoarea pe care o ai în faţa atunci când mănânci te poate ajuta să slăbeşti?

Cunoscută şi sub numele de dieta curcubeu, vei putea să scapi de surplusul de kilograme mult mai uşor.

Trebuie totuşi menţionat faptul că nimic nu poate substitui mişcarea şi odihna şi că doar combinând aceste 3 aspecte vei putea obţine rezultatul scontat.

Culoarea roşie te ajută să slăbeşti

Aceasta este părerea specialiştilor care susşin că această culoare este de ajutor ca să ai un apetit mult mai mic.

Ideea pare simplă, alegi o farfurie de culoare roşie şi îţi pui mâncare în ea, atât cât să îţi permită să vezi măcar o treime din culoarea farfuriei.

De ce funcţionează?

Pentru că roşul este asociat în creierul tău cu ideea de pericol, motiv pentru care cum te apuci să mănânci vor fi transmise nişte semnale către creierul tău precum că este cazul să te opreşti. Aşadar, astfel vei consuma mai puţină mâncare iar corpul tău va folosi din resursele sale proprii ca să te susţină în activităţile tale de zi cu zi.

În plus se ştie că această culoarea este culoarea inimii şi chiar se recomandă ca pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular să consumi cât mai multe produse de culoarea roşie precum zmeura, roşiile, căpşunile, rodiile.

Culoarea albă este a gustului dulce

Culoarea albă şi ea este benefică dacă vrei să pierzi câteva kilograme. Speciasliştii afirmă faptul că dacă vei alege o farfurie albă în acre să pui la fel ca şi în farfuria roţie mâncare, în felul acesta vei avea senzaţia de dulce. De aceea adesea desertul se serveşte în farfurii mici şi albe.

Practic pe o farfurie albă vei observa mai bine câte valorii te pregăteşti să îngerezi.

Evită în schimb să foloseşti culoarea neagră atunci când iei masa, se pare că această non-culoare te îndeamnă să mai iei o porţie de mâncare şi la final să ceri şi un desert.

Galbenul benefic pentru o vedere impecabilă

Se pare că dacă te chinui cu vederea, este indicat să alegi vesela în culoarea galbenă sau chiar şi portocaliu. Este cunoscută vorba conform căreia morcovul este bun pentru vedere. Betacarotenul şi vitamina A sunt benefice atât pielii cât şi ochilor. Astfel că alimentele precum caise, mango, porumb sunt benefice pentru vederea ta, ajutând la stimularea secreţiei de colagen din piele.

Verdele vindecă anemia

Eşti anemic, atunci vesela verde este pentru tine. Salatele, kiwi,urzicile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

Poţi să optezi pentru ca fiecare zi din săptămână să îi corespundă o culoare anume şi în felul acesta vei fi ferit de kilogramele în plus, dacă între mese mai treci şi pe la sală şi nu uiţi să te odihneşti şi să te hidratezi corespunzător.