Ce serviciu ţi se potriveşte, în funcţie de personalitate

1 2 jpg jpeg

Pentru a afla 5 dintre cele mai bune joburi pentru fiecare personaliate, cei de la Business Insider au consultat unul dintre cele mai populare ghiduri care te ajută să afli ce fel de personalitate ai, bazat pe sistemul Myers-Briggs.

Avocat, o slujbă pentru cei realişti

Dacă eşti realist, asta înseamnă că poţi lua rapid decizii, iar joburile în care te vei simţi ca peştele în apă sunt cele de eşti potrivit pentru o agent de asigurări, farmacist, avocat, judecător, manager de proiect. Dacă îţi place să îşi asumi responsabilităţi, poţi lucra ca auditor, contabil, director financiar, inginer de dezvoltare web sau angajat în cadrul unei instituţii de stat, precum guvernul. Dacă eşti sociabil şi îţi face plăcere să îi ajuţi pe ceilalţi, eşti candidatul ideal în domeniul reprezentanţilor de vânzări, pentru postul de asistent social şi asistent medical. Bancherii, firi pragmatice

Dacă eşti modest şi munceşti cu determinare, nu numai în beneficiul tău, ci şi al celor din jur, eşti ideal pentru cariera de stomatolog, învăţător, bibliotecar.

Dacă eşti pragmatic, poţi deveni detectiv, bancher, investitor sau antrenor de sport. Dacă eşti o fire deschisă şi sinceră şi îţi plac conversaţiile, poţi deveni inginer, economist, pilot sau medic la Urgenţe.

Dacă eşti o persoană veselă, dar care rămâne cu picioarele pe pământ, căreia să interacţioneze cu ceilalţi, ţi se potrivesc meserii precum cea de actor, învăţător, designer de interior sau medic de familie.

Firile sensibile, cărora le place să sară în ajutorul celorlalţi sunt potrivite pentru imeseria de terapeut, maseur sau creator de modă. Dacă ai spirit analitic, ai o gândire logică şi ai mereu strategii pentrua rezolva câte ceva, te poţi angaja ca avocat, consultant de management, manager, director. Dacă eşti creativ şi îţi place să faci totul în felul tău, ţi s-ar potrivi un job de investitor, dezvoltator de software, economist sau director.

Dacă îţi plac oamenii, eşti energic şi diplomat, poţi fi director de publicitate, specialist în relaţii publice, trainer sau specialist de resurse umane.

Persoanele calme, creative, care respectă regulile şi au principii solide sunt ideale pentru o carieră de terapeut, consultant sau manager al relaţiilor cu clienţii. Cei creativi, care acceptă noi provocări şi lucrează bine sub stres, sunt potriviţi pentru o caieră în antreprenoriat, publicitate, marketing. Cei independenţi, creativi, care rezolvă uşor problemele pot fi programatori, analişti financiari, arhitecţi, economişti.

Firilor curioase,încrezătoare, care lucrează bine sub presiune şi găsesc soluţii pentru orice, se potrivesc pentru o carieră în jurnalism, sau planificator de evenimente. Idealiştii motivaţi de valorile proprii pot deveni designeri, psihologi sau pot lucra într-o editură.