Aşa nu-ţi afectezi sănătatea în timp ce te relaxezi!

1 2 jpg jpeg

Citeşte seara în loc să stai cu telefonul în faţă

Momentul tău de relaxare devine nul în momentul în care îţi petreci şi aşa puţinul timp liber urmărind cât de mult se distrează apropiaţii tăi sau ce realizări au obţinut. Riscul să cazi în depresie este accentuat. Încearcă să te detaşezi de problemele din jurul tău. Scurtează timpul petrecut în faţa televizorului

Privitul la televizor te supune riscului de a suferi de depresie. Un studiu prezentat în cadrul Asociaţiei Americane de Sănătate Publică, a arătat că peste 2 ore petrecute în faţa televizorului provoacă anxietate şi te deprimă.

„Serialele şi filmele sunt o sursă bună de divertisment, dar ar trebui folosite cu moderaţie, astfel încât să nu neglijezi munca, familia sau activităţile sănătoase, precum exerciţiile fizice”, spune dr. Monita Karmakar, unul dintre conducătorii studiului. Încearcă să petreci cât mai puţin timp uitându-te la seriale şi fă mişcare după fiecare episod.

Foloseşte mai rar beţişoare parfumate

Fumul emanat de beţişoarele parfumate este mult mai periculos decât cel al unei ţigări, au afirmat în urma unui studiu cercetători de la Universitatea de Tehnologie din China. Ei au constatat că fumul parfumat, care conţine particule fine şi ultrafine (dintre care unele sunt foarte toxice), poate modifica ADN-ul şi cauzează mutaţii care duc la cancer. Dacă îţi plac atât de mult şi nu vrei să renunţi la ele, arde-le ocazional şi cu fereastra deschisă. Aceleaşi concluzii sunt valabile şi pentru lumânările parfumate, care pot provoca alergii, astm şi chiar migrene.

Pentru a calma muşchii tăi tensionaţi, o baie fierbinte este exact ce ai nevoie. În momentul în care adaugi produse din comerţ care conţin chimicale, precum spumantul de baie, uleiurile şi gelurile parfumate, acestea acţionează negativ asupra zonei tale intime, irită ţesuturile delicate şi îţi pot favoriza apariţia infecţiilor vaginale.

Pont

Eliberează-te de stres cu ajutorul cuvintelor

La finalul zilei, adună-ţi toate gândurile pe o foaie de hârtie. În felul acesta îţi vei goli mintea şi sufletul şi nu există riscul ca cineva să râdă de tine, mai ales că ai posibilitatea ca la final să arzi foaia respectivă. Poţi să alegi şi varianta de a ţine un jurnal şi în momentele în care te simţi trist să reciteşti capitolele frumoase.