Aceste activităţi îţi menţin creierul tânăr!

1 2 jpg jpeg

Modalitatea prin care creierul uman poate stimula crearea de noi neuroni este cunoscută sub numele de neurogeneză.

Nu mai este un secret pentru nimeni că o dată cu timpul şi creierul îşi pierde o mare paret din celulele nervoase. Însă acum se pare că această acţiune poate fi reversibilă, atât timp cât te preocupi de starea ta mintală prin intermediul activităţilor ce pot să îţi menţină creierul tânăr timp îndelungat.

Sportul, indicat şi pentru minte

Conform multiplelor studii făcute cu privire la beneficile sportului în viaţa oamenilor se pare că există o legătură destul de strânsă între mişcare şi starea creierului. Motivul nu este doar acela că ajuta la o mai bună oxigenare a celulelor din organism, responsabile de bunăstarea creierului fiind şi endorfinele ce se eliberează în organism atât î timul cât şi după ce ai făcut mişcare.

În felul acesta starea ta de spirit se va îmbunătăţi considerabil, crescând rata metabolică şi întărirea celulelor nervoase.

Sportul reprezintă una dintre modalităţile prin care te poţi deconecta şi îngriji în acelaşi timp atât de trupul cât şi de psihicul tău.

Află cum stai cu memoria AICI

Credinţa alungă anxietatea

Rugăciunea te ajută să înţelegi mai bine realitatea şi să gestionezi mai bine stresul.

Specialiştii sunt de părere că persoanele ce anumite credinţe sunt mult mai concentrate pe ceea ce fac, mult mai pozitive şi ferite de acţiunile stresante.

În plus, pozitivismul generează o stare de bine ce ţine sistemul imunitar puternic şi astfel eşti ferit de boli.

Alimentaţia sănătoasă, esenţială pentru creier

2 2 jpg jpeg

Cel mai mare duşman al sănătăţii tale este alimentaţia predominantă în grăsimi saturate. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum sporit de produse semifabricate este responsabil cu încetinirea neurogenezei.

Cu cât ai un consum caloric mai mic, cu atât mai bine va funcţiona organismul tău. Nu trebuie să faci excese alimentare sau să ai un regim sărac în alimente, varietatea este cheia.

Un echilibru al varietăţii alimentare, deoarece corpul tău are nevoie de vitamine şi minerale din diverse legume şi fructe pentru a avea toţi nutrimenţii.

Sexul, un motor natural al creierului

Despre activitatea sexuală s-au spus foarte multe printre care şi faptul că ajută la ameliorarea tensiunii, reduce semnificativ stresul, ajută la eliberarea endorfinelor, îţi asigură o încărcătură energetică pozitivă şi puternică, toate aceste aspecte fiind responsabile şi cu partea creierului responsabilă cu amintirile.

În plus, sexul este un element destul de important în cadrul unei relaţii ajutând la o apropiere a cuplului şi la a crea o punte care să susţină bunul demers al relaţiei.

Ultimul, dar nu cel din urmă element care stimulează neurogeneza este cititul, mai ales dacă te pregăteşti să înveţi o limbă străini nouă ţie. Cu cât vei citi mai mult şi vei acumula mai multe informaţii cu atât mai puternic va fi creierul tău şi va produce mai multe sinapse neuronale.