3 moduri de a scăpa de epuizarea mentală

1 2 jpg jpeg

Programul strict de masă şi de somn

Observă-i pe cei din jurul tău care sunt odihniţi şi eficienţi la locul de muncă! Dacă îi vei întreba cât dorm sau când mănâncă, vei descoperi că rareori ies din programul loc obişnuit, că adorm şi se trezesc pe la aceeaşi oră şi că iau masa la ore fixe.

Nu doar copiii, ci şi adulţii au nevoie de un program bine pus la punct în privinţa dietei şi a odihnei, pentru că organismul funcţionează bine atunci când are o rutină, când se poate reface după activităţile de peste zi. Îţi va fi greu să respecţi un program, o perioadă de pregătire pentru somn, dar vei vedea că ai mai multă energie dacă te hrăneşti şi dormi ca la carte.

Fă-ţi timp pentru pasiuni

Oboseala vine şi din faptul că sari de la o activitate la alta şi ai mintea mereu la responsabilităţile pe care le ai de îndeplinit, fără a-ţi da răgazul de a te opri puţin, de a te bucura de ceva ce-ţi face plăcere. Ai nevoie şi de pasiuni care să te recompenseze pentru eforturile tale.

Dacă la locul de muncă nu mai găseşti satisfacţii, dar eşti nevoit să accepţi situaţia pentru a-ţi plăti facturile, păstrează-ţi câteva ore pe zi pentru activităţile favorite. Poate fi un curs de pictură, o ieşire cu prietenele, o oră de alergat sau gimnastică. Alege orice te ajută să ieşi din rutină, să uiţi de treburile care simţi că te presează mental.

Citeşte şi: Remedii energizante pentru oboseala cronică

Alungă dulciurile şi cafeaua din viaţa ta

Când te simţi obosit, ţi se pare că o cafea în plus sau ceva dulce te remontează. Din păcate, efectul este temporar şi urmat de o stare de oboseală şi de o poftă de mâncare ieşite din comun.

Citeşte etichetele alimentelor procesate pe care intenţionezi să le cumperi şi vei vedea cât de multe conţin zahăr într-o cantitate mai mare sau mai mică. Renunţă la ele măcar pentru câteva zile. Vei vedea cum pofta de dulce se va reduce şi cum te vei simţi mult mai energic.