Legătura dintre depresie şi creier!

1 2 jpg jpeg

Deşi o bună perioadă depresia a fost considerată ca fiind un subiect tabu, aceasta a devenit o afecţiune cât se poate de serioasă, care trebuie tratată cu maximă responsabilitate pentru a putea fi controlată şi pentru a nu crea deficienţe şi mai mari.

Sentimentele fac parte din viaţa noastră a tuturora, însă când tristeţea şi starea de anxietate apar în mod constant, mai mult ca sigur există un blocaj emoţional pe care trebuie să îl rezolvi în cel mai scurt timp posibil.

”Există o legătură. Depresia e în creier, de acolo şi pleacă. Depresia reprezintă o schimbare a comportamentului. Dintr-o dată constaţi că nu mai eşti aceeaşi persoană, toate funcţiile tale s-au lăsat în jos pe atenţie, pe memorie, pe judecată, pe decizie, pe comunicare cu cei din jur. Depresia are trei stadii: uşoară, medie şi gravă. Şi are o serie întreagă de cauze: nenorociri, scandaluri, divorţuri, dezamăgiri intelectuale, degradări la locul de muncă, subaprecieri” a explicat profesor doctor Vlad Ciurea, la Antena 3.

Cum prevenim depresia

”Dacă cineva te înjură, să zâmbeşti, să-i vorbeşti frumos. Te relaxează pe tine şi te ajută să îndepărtezi răul. E bun jocul, e bine să stai în grup şi să comunici” a mai adăugat medicul.

„Deschideţi geamul larg dimineaţa, inspiraţi aer curat, trimiteţi în altă parte toate gândurile rele, gândiţi pozitiv, faceţi lucrurile care vă plac şi trăiţi clipa”.

„Simţim energia negativă. Dacă avem oameni pozitivi şi noi ne pozitivăm în toate aceste lucruri”.