Ce tehnică foloseşte Elon Musk pentru a-i prinde pe mincinoşi

1 shutterstock 1873787941 jpg jpeg

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk are o modalitate specială prin care îi provoacă pe posibilii angajaţi pentru a afla dacă aceştia spun adevărul.

Toţi angajatorii îşi doresc, desigur, angajaţi corecţi, cinstiţi, dar multe dintre aceste calităţi nu pot fi observate la interviurile de angajare. Elon Musk pare să deţină secretul prin care îi depistează pe cei care mint.

Tehnica pe care cel mai bogat om al lumii o foloseşte este utilizată şi la interogatoriile din procese, conform CNBC citat de Mediafax.

Potrivit lui Musk, studiile sau educaţia nu ar fi determinante; în schimb este interesat de ceea ce ştie să facă posibii angajaţi. El îi provoacă pe aceştia să detalieze cum au rezolvat cea mai dificilă situaţie la locul de muncă. Potrivit lui, un mincinos nu poate, pe moment, să explice în detaliu rezolvarea.

Tehnica pe care el o foloseşte se numeşte „Gestionarea informaţiilor asimetrice” şi este utilă şi pentru interogatoriile din procese, potrivit unui studiu publicat recent în „Journal of Applied Research in Memory and Cognition”.

Este foarte probabil ca o persoană să spună adevărul cu cât este dispusă să ofere mai multe detalii în care nu se încurcă. În schimb, mincinoşii oferă mai puţine explicaţii, pentru a nu se da de gol.