7 obiceiuri care te fac fericit

1 fericit jpg jpeg

Oamenii fericiţi au cam aceleaşi obiceiuri. Deci, dacă vrei să fii la fel ca ei, tot ce ai de făcut e să le urmezi exemplul.

Implică-te în activităţi în care crezi

Desfăşoară orice tip de activitate care te pasionează. Luptă pentru mai multe spaţii verzi în cartier, organizează grupuri de cetăţeni care doresc curăţarea unei alei, susţine cauze umanitare, înscrie-te într-un club sportiv sau artistic. Chiar şi munca de zi cu zi poate fi obiectul pasiunii tale. În toate aceste cauzuri, ceea ce contează este rezultatul psihologic: angajamentul aduce mulţumire şi dă sens vieţii.

Petrece-ţi mai mult timp cu prietenii şi familia

Nu poţi fi fericit de unul singur. Trebuie să împarţi bucuria cu cei din jur – în special cu cei dragi.

Vezi partea plină a paharului

Adesea, oamenii văd numai lucrurile negative din viaţa lor. Este firesc să-ţi sară în ochi mai mult greşelile – asta vine din dorinţa firească a omului de a corecta şi a îmbunătăţi. Ideea este să găseşti calea de mijloc: te poţi strădui să transformi răul în bine, fără să scapi din vedere şi lucrurile care-ţi înseninează viaţa. Iar asta se va reflecta pozitiv asupra echilibrului tău emoţional.

Profită la maximum

Ţi s-a întâmplat, cu siguranţă, să vezi un zâmbet înflorind pe chipul unei persoane aparent lipsită de mijloace şi de noroc. Există oameni care au descoperit înţelepciunea de a se bucura la maximum de lucrurile bune la care au acces, chiar dacă nu-s multe. Fă şi tu ca ei!

Găseşte mereu finaluri fericite

Chiar şi cele mai încurcate situaţii pot avea un deznodământ pozitiv. O plângi pe prietena cea mai bună, pentru că a divorţat de soţul ei? Poate că există şi un aspect fericit în toată povestea: amica ta s-a eliberat de constrângerile unui partener care n-o respecta şi care îi ignora dorinţele. Şi poate adevărata dragoste a vieţii o aşteaptă încă...

Foloseşte-ţi atuu-rile

Fiecare dintre noi are un talent, fiecare se pricepe mai bine la ceva. Foloseşte-ţi la maximum atuurile, nu le da deoparte. Ai talent la desen? Nu încerca să te descurajezi că vei muri sărac dacă te apuci de picat. Caută căi prin care te poţi împlini, folosindu-ţi darul tău natural. Cu răbare şi tenacitate, vei reuşi! Iar asta îţi va aduce un sentiment de neegalat.

Bucură-te de micile plăceri ale vieţii

Un copac înflorit, o melodie care te poartă pe aripi de vis, primii paşi ai copilului tău... Sunt lucruri la îndemână, mici bucurii care se adună în albumul tău cu amintiri. Nu trece pe lângă ele! Observă-le, lasă-te furat de magia lor. Vei fi mai bogat şi mai senin pe dinăuntru!