«Pot trata insomnia prin acupunctură?»

1 2 jpg jpeg

Răspunde dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist acupunctură şi fitoterapie, cabinetul Pirasan, Bucureşti:

Acupunctura este un sistem complex folosit de milenii în medicina tradiţională pentru diagnosticarea, vindecarea şi prevenirea bolilor, întărirea imunităţii, echilibrarea metabolismului şi a funcţionării organelor.

Practic, acupunctura se realizează prin inserţia unor ace speciale în puncte energetice localizate de-a lungul meridianelor. Se recomandă ca tratamentul cu acupunctură să fie completat cu preparate din plante medicinale, de preferat sub formă extractelor hidroalcoolice. Acestea amplifică efectele acupuncturii, facilitează procesele de regenerare celulară, detoxifică şi purifică sângele şi organele. În ceea ce priveşte problema dumneavoastră, poate fi tratată cu uşurinţă prin acest tip de tratament. Durata tratamentului este estimată după un consult, corpul fiecăruia fiind unic, la fel şi istoricul său medical, starea de sănătate şi afecţiunile de care suferă. Pentru începerea tratamentului va fi necesar să depistăm de ce aveţi aceste tulburări de somn.

Stresul este un flagel al societăţii moderne, în general fiind şi cauza principală a insomniilor, depresiilor sau a tulburărilor organice funcţionale minore. În ultima perioadă m-am confruntat cu foarte multe cazuri de oxigenare scăzută a ţesutului cerebral, afecţiune ce are ca manifestare atât insomnia, cât şi tulburările de concentrare, de atenţie şi memoria deficitară.

O altă cauză a insomniilor este spondiloza cervicală, boală ce afectează un număr mare de persoane din cauza activităţii sedentare, a lipsei de mişcare şi poziţiei corporale incorecte.