4 soluţii contra alergiilor de primăvară

1 2 jpg jpeg

Echinaceea este cea mai cunoscut─â plant─â cu rol ├«n cre┼čterea imunit─â┼úii. Se folose┼čte sub form─â de tinctur─â, infuzie sau capsule.

Se administrează o dată cu răcirea vremii, zilnic, pe o perioadă de câteva luni. Pentru copii o capsulă pe zi, pentru adulţi se începe cu 4 capsule pe zi 10 zile, apoi 2 capsule pe zi.

M─âce┼čul se folose┼čte sub form─â de decoct, tinctur─â, sirop sau ├«n amestec cu miere. Se administreaz─â din octombrie p├ón─â ├«n aprilie, zilnic.

Copiii vor bea 200-400 ml pe zi de decoct, iar adulţii până la 750 ml pe zi. Dacă folosiţi tinctura, pentru copii 10 picături de 3 ori pe zi, iar pentru adulţi 25 de picături de 3 ori pe zi.

Tei, isop, ienupăr, anason, eucalipt, salcie, soc, potbal, se folosesc sub formă de infuzie sau în diverse amestecuri. Se face o infuzie dintr-o linguriţă de amestec, la o cană cu apă clocotită.

Ca s─â dai o savoare aparte amestecului, adaug─â scor┼úi┼čoar─â ┼či/sau coriandru. Dup─â gust, adaug─â ┼či o jum─âtate de l─âm├óie. Se bea zilnic 2 c─âni de infuzie, aceea┼či cantitate, copii ┼či adul┼úi.

C─âtina se folose┼čte sub form─â de ulei, sirop, ceai-infuzie sau sub forma urm─âtorului amestec: 100 g miere, 30 g fructe de c─âtin─â (aceast─â propor┼úie se p─âstrez─â ┼či dac─â prepari cantit─â┼úi mai mari). Se las─â la macerat 3-7 zile.

Atentie! Leacul trebuie luat până în ora 14.00, deoarece este puternic energizant! Administrat seara, garantează o noapte albă.

Click! spune:

Sub form─â de ceai, infuzie, decoct, plantele medicinale stimuleaz─â aparatul respirator ┼či capacitatea general─â de autoap─ârare a organismului.

Cum, exact? Substan┼úele active din aceste plante stimuleaz─â secre┼úia de mucus ┼či hormoni ÔÇô substan┼úe absolut necesare ├«n neutralizarea ┼či evacuarea microorganismelor nocive.