Vrei să rămâi gravidă? Fă sex de două ori într-o noapte - De ce ajută atât de mult

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că sperma colectată la trei ore după ce un bărbat a ejaculat are şanse mult mai mari să fie fertilă. Utilizarea spermei care este produsă la nu mai mult de 180 de minute după ce un bărbat a ejaculat ultima oară poate creşte rata de succes cu o treime.

Infertilitatea afectează în jur de 11% dintre femei şi 9% dintre bărbaţii cu vârste de reproducere în SUA. Iar cifrele sugerează că aproximativ unu din şapte cupluri are dificultăţi în a concepe un copil în Marea Britanie.

Probele de spermă au fost prelevate de la 250 de bărbaţi, atât la câteva zile, cât şi la câteva ore după ce au ejaculat ultima dată.

Cercetătorii Spitalului Shengjing au comparat apoi volumul spermei şi viteza spermatozoizilor de la diferite probe. Astfel au descoperit că sperma produsă la scurt timp după ce un bărbat a ejaculat are cel mai mare număr de proteine ​​.

Şi sperma proaspătă are, de asemenea, niveluri mai ridicate de proteine ​​care sunt necesare pentru ca acestea să se fuzioneze cu un ou.

Cu cât sperma este stocată mai mult timp în testicule înainte de ejaculare, cu atât ”ajută” la deteriorarea ADN-ului, spun cercetătorii.

"De ani de zile, barbatii au fost de obicei sfatuiti sa limiteze activitatea sexuala pentru a creste sansele de sarcina. Totuşi, este timpul să schimbăm această percepţie. Datele noastre arată că cuplurile cu parametrii relativ normali ai materialului seminal trebuie să facă sex frecvent în timpul perioadei de ovulaţie. Acest lucru ar putea face o mare diferenţa când vine vorba de eforturile lor de a începe o familie” a explicat medicul care a realizat acest studiu.