7 lucruri pe care trebuie s─â le ┼čtii despre testul de sarcin─â

1 2 jpg jpeg

C├ónd este indicat s─â-l faci, cum se face folose┼čte cel mai corect, dar ┼či care este rata de precizie a unui test de sarcin─â sunt doar c├óteva dintre ├«ntreb─ârile la care ne-a r─âspuns doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetric─â-ginecologie, cu supraspecializare ├«n infertilitate. Testele de sarcin─â din ziua de azi sunt foarte precise, mai ales dac─â le folose┼čti corect. De multe ori, din grab─â ori neaten┼úie, instruc┼úiunile de folosire r─âm├ón frumos ├«mp─âturite ├«n cutia produsului, astfel c─â rezultatul testului de sarcin─â poate fi unul incorect pentru c─â a fost folosit ├«n mod gre┼čit. Iat─â ce trebuie s─â ┼čtii despre testul de sarcin─â ┼či cum trebuie s─â-l folose┼čti:

1. Testul de sarcin─â m─âsoar─â nivelul unui hormon - gonadotropin─â corionic─â uman─â (HCG) - prezent ├«n corpul femeii atunci c├ónd exist─â o sarcin─â. Acest hormon apare, ├«n s├ónge ┼či urin─â, ├«n 10-14 zile de la momentul concep┼úiei.

2. Testul de sarcin─â poate fi de urin─â sau de s├ónge, ne-a precizat dr. Vythoulkas. Prima categorie se poate face acas─â, foarte u┼čor, prin colectarea urinei ├«ntr-un recipient ┼či ├«nmuierea b─â┼úului de testare sau prin plasarea lichidului direct pe banda chimic─â sau cap─âtul testului. Este necesar─â a┼čteptarea a 1-2 minute, timpul optim este indicat ├«ntotdeauna pe h├órtia de instruc┼úiuni a fiec─ârui produs, iar rezultatul poate ap─ârea ├«n mod diferit, de asemenea, difer─â de la produc─âtor la produc─âtor. Testul de sarcin─â prin analiza s├óngelui se realizeaz─â doar ├«n clinici, iar rezultatul sose┼čte ├«n c├óteva zile.

3. Cel mai bun moment pentru a efectua un test de sarcin─â este diminea┼úa, atunci c├ónd urina este mai concentrat─â, ├«ns─â la momentul actual exist─â ┼či teste precise ├«n orice perioad─â a zilei.

4. În cazul întârzierii menstruaţiei, pentru un rezultat cât mai corect, se efectuează la 14 zile de momentul actului sexual.

5. Dac─â au fost efectuate corect ┼či au fost respecta┼úi timpii de a┼čteptare a rezultatului, acurate┼úea unui test de urin─â este de p├ón─â la 97%. De asemenea, este de re┼úinut c─â nerespectarea acestor reguli simple poate duce la un rezultat fals, a mai completat dr. Vythoulkas.

6. Un nivel ridicat de gonadotropin─â corionic─â uman─â (HCG) se poate ├«nregistra ┼či ├«n cazul existen┼úei unor cancere (de s├ón ┼či pulmonar), dar ┼či ├«n cazul ├«n care femeia urmeaz─â anumite tratamente (unele medicamente care con┼úin HCG pot altera rezultatul testului ┼či pot duce la apari┼úia unor rezultate false).

7. Dac─â a existat un contact sexual neprotejat, ai deja un test de sarcin─â negativ, dar ai primele semne de sarcin─â, se impune efectuarea unui test secundar la o s─âpt─âm├ón─â distan┼ú─â de primul, precum ┼či a unei program─âri la medicul ginecolog pentru investiga┼úii.

2 jpg jpeg